søndag, juni 16, 2024

Solhverv Privatskole udvider og bliver to-sporet skole

DSC_4048Solhverv Privatskole i Vebbestrup har gennem længere tid oplevet en stor søgning af nye elever til skolen.

Det har altid været vigtigt for skolen at have forholdsvis lave klassekvotienter, og i ly af dette tog skolen sidste år beslutningen om at lave en ekstra klasse på både 6. og 7. årgang.
Igen i år er søgningen god til de kommende 5. og 6. klasser, men da disse klasser allerede er helt fyldt op, har skolen besluttet at lave en ekstra klasse på hver af disse årgange.
Om dette siger skoleleder Peter Hansen: ”Vi har selvfølgelig været forberedt på, at det kunne blive en mulighed at lave disse to klasser. Vi havde stor glæde af at lave de ekstra klasser sidste år, og derfor er vi også helt sikre på, at det vi gør i år er det rigtige. Det betyder jo så også, at Solhverv Privatskole bliver tosporet fra 0. – 9. klasse. Eneste sted, man fastholder et spor er på 10. årgang, da den i meget lang tid har ligget på samme antal mellem 15 og 20 elever. Lige pt har vi 15 indskrevne til 10. klasse, så selv om vi har plads til flere, regner vi ikke med at få fyldt 10. klasse op.”
Opstarten af to ekstra klasser betyder også, at der skal gang i renovering på skolen. En af de oprindelige bygninger på skolen har et stykke tid stået ubrugt, men nu renoveres denne, så der laves nyt musiklokale og to nye klasselokaler. Samtidig er det meningen, at skolens store SFO i løbet af efteråret samles omkring tre huse i nederst i parken.
Skoleleder Peter Hansen er glad for, at skolen bliver tosporet.:” Det giver nogle gode pædagogiske muligheder, når vi har to klasser på hver årgang. Vi kan stadig arbejde med nærhed og ro i indlæringsfasen med det lave elevantal i de enkelte klasser, men klasserne får også flere mulighed for at lave noget på tværs, både fagligt og socialt. Når eleverne bliver ældre, betyder det også meget, at der er to spor i overbygningen, så valgfagsmulighederne bliver større for eleverne.”
Solhverv Privatskole starter Mini SFO for de fleste af de nye 0. klasser. I år er der pt 27 elever, der starter i skolens to 0. klasser og heraf starter de 15 altså allerede i skolens Mini SFO.
Skoleleder Peter Hansen er glad for det store antal tilmeldte elever i 0. klasse: ” Vi får to gode klasser med 13 og 14 elever i hver klasse, og vi glæder os rigtig meget til at komme i gang. Sidste år havde 20 elever til vore to 0. klasser, så det er jo dejligt, at vi næsten har fyldt op i år.”

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler