torsdag, maj 23, 2024

Nørager Pensionister drog mod vest

Som én af de sidste aktiviteter før sommerferien har Nørager Pensionistforening været på løvspringstur til Thyborøn.

Efter en køretur på tværs af landet kom man tildet barske Vestjylland og fik Thyborøn i sigte. Efter frokosten i Fiskehallen orienterede direktøren for Thyborøn Havn, Jesper Holt Jensen, om havnens historie og om fremtidsplanerne for den videre udbygning. For de fleste deltagere var det en stor overraskelse, at byen og havnen var af en så stor størrelse. Senere var der en rundtur ved den nuværende havn med alle dens aktiviteter og de store anlægsarbejder, der er i gang i den sydlige del af byen.
Der blev også tid til et besøg på et helt nyt museum: Sea War Museum, som især fortæller historien om verdens største søslag kaldet Jyllandsslaget, som fandt sted omkring 100 kilometer vest for Thyborøn i 1916. Det var den tyske og engelske flåde, der havde sat hinanden stævne med 250 skibe og over 100.000 mand. Da slaget var overstået på andendagen lå 25 skibe på havets bund, og 9.000 unge mænd havde oplevet verden for sidste gang.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler