onsdag, juni 19, 2024

Søndagens tekst uge 8

Søndagens tekst

På søndag den 26. februar er det fastelavn og evangeliet er far Matthæus kap. 3 vers 13 til 17

Ned gennem det gule ørkensand, fra det ferske vand i den blå sø til det døde hav med det lagenhvide saltskær, løber Jordan floden som en grågrøn slange gennem sandt.
Ikke langt fra flodens udløb i salthavet, står Johannes døberen. Med sin dåb og sit råb danner han grænsen mellem liv og død, frelse og fortabelse, mellem det levende vand i floden til det døde vand i salthavet.
Hans råb høres vidt omkring og mange kommer for at blive døbt af ham. De kommer for at bekende deres synder og bede om syndernes forladelse.
Mellem de mange kommer også Jesus for at bekende sine synder. Men når Gud selv kommer og bekender sine synder, så er det alle verdens synder, han bekender. Han bekender dem som sine synder! Han, Guds søn, tager verdens synd og død på sig for at bære dem ud af verden.
Johannes Døberen ser det og råber i angst og afmagt: Hvad vil du! Den retfærdige blandt uretfærdige, den rene blandt de urene, den hellige blandt syndere, den levende blandt de døde. – Jeg trænger til at døbes af dig og få syndernes forladelse og det evige liv, men du kommer til mig? Nu bliver min snavs din snavs, min død din død, min fortabelse din fortabelse. Og Jesus svarer: Ja, det er sandt. Jeg dør på korset langfredag væk fra Gud, for at du kan komme tæt på Gud.

Svend Schultz-Hansen

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler