tirsdag, april 23, 2024

LÆSERBREV: Fra kornmark til lokale arbejdspladser

I annoncen på forsiden(af Nørager Avis, uge 39. redaktionen) har du måske undret dig over min og Venstres udmelding: ”Fra kornmark til lokale arbejdspladser”.
I udmeldingen ligger der imidlertid en dyb alvor, og hvordan det?
Jeg vil starte med at slå fast: vort erhvervskontor gør et kæmpearbejde for erhvervslivet i Rebild Kommune, topkarakter til jer.
Derimod kniber det mildest talt med politisk handling, også på dette område.
I forrige periode var vi på forkant med at udlægge industrijord til nye industrivirksomheder, der ville flytte til Rebild Kommune. Jorden blev købt og betalt. Industriområder over den ganske kommune blev byggemodnet – fremført kloakker – opsat gadelys – klar til at modtage friske nye virksomheder.
Den gang gik salget af jord fremragende, MEN efter seneste kommunalvalg gik salget – næsten – i stå.
For hør engang: I denne byrådsperiode på 4 år er der, mig bevidst, ikke solgt en eneste kvadratmeter af et voldsomt stort industrijord- område på Nordjyllands bedst beliggende plads, direkte ud til motorvejen i Støvring. I Haverslev er solgt en enkel grund på 5.000 m2 – i Ravnkilde og Suldrup er der efter ventetid på over 2 år solgt grunde – i al beskedenhed ved min hjælp – og disse handler er ikke helt på plads endnu!
Disse kæmpe erhvervsområder har derfor i 4 år enten lagt hen i kornmarker eller i ufremkommeligt brak. Det er simpelthen ikke godt nok – langt fra!
Der 2 årsager til at Venstre retter blikket på, efter vor mening, dette store problem. For det første vil et salg af hengemt industrijord skaffe mange millioner til Rebild kommunes kasse, som kan anvendes til nødvendig byggeri af børnehaver og skoler. Når industrijorden realiseres disse byggerier ikke vil kræve så store lånoptagelse som planlagt eller vi kan få mere byggeri. For det andet vil etablering af mange flere virksomheder resultere i lokale arbejdspladser. Mange lokale arbejdspladser sikrer en fortsat tilflytning, hvilket er nødvendigt for at opfylde Rebild kommunes indbygger målsætning i 2025. Lokale arbejdspladser er også medvirkende til af byerne får en større sammenhængningskraft. Bo lokalt, arbejd lokalt og handel lokalt. Det styrker alle vore bysamfund.
Det vil Venstre og jeg aktivt gøre noget ved. Der skal sættes turbo på dette område. Hver gang Rebild Kommune sælger en industrigrund udløser dette arbejdspladser til håndværkere til nybyggeri. Efter byggeriets afslutning bliver der produktion med mange faste arbejdspladser, og dermed større skattegrundlag, og lur mig om ikke det også giver nye borgere til kommunen.
På dette punkt skal vi altså efter nytår bevæge os fra ”vigespor til overhalingsbane”.

Gert Fischer
borgmesterkandidat
Venstre

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler