søndag, juni 16, 2024

150 skoleelever fra Nørager, Ravnkilde og Haverslev giver madpakken en makeover

Lange skoledage kræver masser af energi, men madpakkens størrelse er ikke nødvendigvis vokset i takt med skoledagens længde.

Mange børn er sultne i skolen, og så er der risiko for at blive fristet af usunde snacks.
155.000 danske skolebørn går efter efterårsferien til kamp mod usund snacking og giver samtidig madpakken en seriøs makeover.
Hvor mange sukkerknalder er der i en frugtyoghurt? Hvordan holder skoleelever frokostpause i resten af Norden? Og hvad er den allerbedste snack til en lang skoledag?
Det skal skoleelever fra Nørager undersøge, når de sammen med GoCook går i skolekøkkenet for at eksperimentere med sundere snacks og madpakker i efterårets store ‘Madpakke-makeover.’
GoCook, Coops madprojekt for børn og unge, har en mission om at skabe den første generation, der er bedre til at lave mad end deres forældre. Et af GoCook største projekter er Smagekassen, hvor næsten 6.500 skoleklasser over hele landet modtager en kasse fyldt med råvarer og undervisningsmaterialer.
Smagekassen bliver i år sendt ud til 3 ud af 4 skoler og er denne gang pakket med bl.a glaskål, kinaradiser og kikærter, så eleverne kan bage pitabrød med falafel og eksperimentere med snacks til mellemmåltidet.
“Vi synes, det er vigtigt at give børnene inspiration til sunde og spændende madpakker. Rugbrød er både godt og sundt, men børnene mister interessen for rugbrød, jo ældre de bliver. Madpakken bliver også mindre varieret gennem skoletiden. Derfor vil vi gerne inspirere til lidt mere afveksling og nye smagsoplevelser – også når det gælder de snacks, der skal være med til at holde energiniveauet oppe på en lang skoledag”, siger Bente Svane Nielsen, som er projektchef på GoCook.
Det er 11. år, at Coop sender smagekasser ud til landets skoler, og udover at få ny og sund inspiration til den lange skoledag, så skal de cirka 155.000 elever også på jagt efter det skjulte sukker og fedt i müslibarer og chips og undersøge rammerne for deres skolemad.
Kokken Gorm Wisweh er ambassadør for GoCook og har været foran kameraet i de mange film til årets smagekasse.
“En af de gode ting ved GoCook er, at der ikke er nogen løftede pegefingre. Der bliver ikke prædiket om rigtigt og forkert. Vi giver børnene nogle indsigter og muligheder, og så kan de selv ta’ den derfra.”, siger Gorm.
Sortebakkeskolen
deltager med 4 klasser
Haverslev-Ravnkilde Skole deltager med 3 klasser

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler