lørdag, juni 22, 2024

Fastelavnstønderne blev slået, mens der var status på et aktivt spejderår

Arbejdsfordelingen var klar – inden for blev der snakket gruppeudvikling, økonomi og bestyrelsesarbejde, mens man uden for slog katten af tønden og havde sjove lege.

Der var dog en fælles nævner nemlig glæden ved spejderarbejde ved Det Danske Spejderkorps i Støvring.
Det er efterhånden en tradition hos Det Danske Spejderkorps, Støvring at årets grupperådsmøde afholdes samtidig med at der bliver slået katten af tønden. Som en start er der fælles samling omkring flagstangen, hvor der blev budt velkommen til de mange fremmødte.
Efter en fællessang gik de voksne inden for, mens spejderne begyndte at slå katten af tønden. I år var man nødt til at tage tre tønder i brug til de fremmødte spejdere, så hurtigt var der en konstant lyd af slag mod tønder ved Spejdergården.
Spejdernes udklædninger var en meget broget sammensætning – der var både blandt andet et par Haribo-spejlæg, superwoman, en mexicaner, en ræv, et glas Nutella og så en fastelavnstønde. Det sidste var måske en rimelig risikofyldt udklædning på netop denne dag.
Mens spejderne slog katten af tønden, var forældrene trukket inden for i varmen for at få en status på spejderåret. I deres beretninger kunne bestyrelsesformand Ole Bertram Andersen og gruppeleder Birgitte Wilsted Simonsen fortælle om en spejdergruppe, hvor der som tidligere er megen aktivitet og fremdrift.
Gruppen er i en god stabil udvikling med i øjeblikket omkring 125 medlemmer, og hvor der samtidig er en rigtig god opbakning fra forældre. Der er i 2018 sket en forsat modernisering af Spejdergården på Hjedsbækvej, hvor blandt andet toiletter i øjeblikket bliver moderniseret, ligesom hele elsystemet bliver gennemgået.
Birgitte Wilsted Simonsen kunne i sin beretning rette en stor tak til ledere, hjælpere, forældre, bestyrelse og spejdere, der i årets løb havde gjort en indsats for at få ”den blå myretue”, som Spejdergården også kaldes, til at fungere så godt som den gør. Hver en hånd kan bruges, da der i 2018 blandt andet havde været to gruppeture, indvielse af bålhytte, to arbejdsdage, sommerlejr, flere spejderløb, uddannelsesweekend for ledere og rigtig mange andre spejderaktiviteter.
Gruppelederen påpegede et par ting, som havde være af stor betydning for hende i 2018, nemlig indvielse af bålhytten, der markerede afslutningen på, at det stort ønske ved spejderne var blevet realiseret samt deltagelse i sommerfejl i Sverige med totalt bålforbud, vandknaphed, tykke evakueringsplaner og en advarsel om ikke at bade for langt ud i søen, da man aldrig viste om en helikopter kom for at samle vand op til slukning af skovbrand.
Beretningen blev afsluttet med håb om, at 2018 også vil blive et lige så spændende spejderår med fortsat fremgang og udvikling.
Birgitte Wilsted Simonsen kunne afslutte sig årsberetning med ”Jeg håber, at spejderåret 2019 kommer til at bringe lige så mange oplevelser som 2018 – det er jeg helt sikker på, at det vil gøre, så der er bestemt noget at se frem til”.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler