søndag, juni 16, 2024

Nørager Kro får nye ejere

Nøragers ældste bygning, Nørager Kro. Heidi Terp og Allan Pedersen overtager kroen den 1. april. De håber begge på at den kan være klar til genåbning allerede den 1. maj.

Heidi og Allan overtager og genåbner

Midt i Nørager, på Jernbanegade, ligger en af Nøragers ældste bygninger. Før i tiden hed den Nørager Afholdshotel, men har sidenhen skiftet navn til det mere mundrette Nørager Kro.

Bygningen stammer fra 1892 hvor den blev bygget i forbindelse med at jernbanen kom til byen. Kroen blev bygget af genbrugsmaterialer fra den nedrevne kro i Nørager.
Bente og hendes mand Tommy Christensen overtog kroen i 1979 efter de daværende ejere, Grethe og Per Weibrech. Bente og Tommy kom oprindelig fra Engesvang Kro hvor de igennem et længere stykke tid havde drømt om at blive selvstændige. De kom nu til byen med deres 2 børn, Henrik på 6 år og Birgitte på 2 år. Kroen var på det tidspunkt lidt slidt. S inden for det første år malede Tommy og Bente hele kroen og fik udskiftet til et helt nyt tag. De drev sammen den, nu succesfulde kro, indtil Tommys død i 1990. Herefter fortsatte Bente Christensen driften af kroen alene.

Den gamle Nørager Kommune havde en stork i byvåbenet. Det var affødt af at der boede storke både på kroens og på stationens tage. De sidste storke i Kroens storkerede var i 1983. Krobygningen er nu Nørager By’s ældste bygning, bygget i 1892.

I 1997 udtaler Bente Christensen sig i Nørager Bogen at hun frygter at den dag hun ikke længere ønsker at drive kroen, så lukker den.
Sådan kommer det dog heldigvis ikke til at gå. To friske iværksættere ser muligheder i både byen og kroen. Heidi Terp på 37 år og Allan Pedersen på 44 år overtager d. 1. april kroen. De er ikke helt uerfarne med krodrift. I forvejen driver de Terndrup Bodega. Den overtog de for 2 år siden og nu har de fået så meget blod på tanden at de også vil drive kroen i Nørager. Allan Pedersen fortæller at planen er at åbne allerede d. 1. maj. I øjeblikket kæmper han med at få spiritusbevillingen på plads. En opgave der kan vare alt fra 14 dage til 2 måneder. Allerede nu er han og Heidi dog klar til at tage imod arrangementsbestillinger men den endelige åbning er afhængig af hvor hurtig bevillingen kan sættes i gang.

Køkkenet på kroen bliver klargjort og godkendt hurtigst muligt. Herefter er det meningen at der igen skal sættes gang i ”mad ud af huset”, ”Dagens middag” osv. Parrets 2 børn, Anne på 14 år og Nikolai på 12 år er allerede ansat som faste opvaskere, her skal der nok være mulighed for at tjene til lommepengene.
Bente Christensen, der efter 39 år var nødsaget til at lukke kroen ned pga. sygdom, har lovet at hjælpe de nye ejere med alt hvad hun kan, bl.a. at huske alle kroens faste arrangementer f.eks. under byfest og torvedage. Selv flytter hun til an anden bolig i byen. Hun er mere end almindelig glad for at hendes spådom i 1997 ikke kom til at holde stik.
Heidi og Allan driver kroen videre og håber på at egnens befolkning tager godt imod dem. Der bliver ikke lavet de store ændringer. Samme adresse og telefonnummer fortæller Heidi. Allan planlægger nogle årlige fester, og vil også løbende introducere nogle nye tiltag.

 

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler