lørdag, juni 22, 2024

Madpakkehus står klar til Skt. Hans

”Madpakkehuset” ved stationesdammen er resultatet af ca. 2 års arbejde med pengeindsamling, byggegodkendeler osv. I baggrunden ses udgravning til det nye frieplejehjem.

Siden marts 2017 har der været arbejdet ihærdigt med at få etableret et madpakkehus ved Stationsdammen i Nørager.
Tilbage i år 2017 modtog Nørager nemlig et borgerbudget på 65.000,- fra Rebild kommune. Pengene var øremærket at skulle fremme sundhed og trivsel. Deraf navnet “Sundhed for pengene”.
På et borgermøde blev det besluttet at pengene bl.a. skulle bruges på at opsætte et madpakkehus ved stationsdammen. Det er også på baggrund af dette borgerbudget vi fik etableret minigolf-banen i Anlægget.
Efter borgermødet blev der nedsat en arbejdsgruppe bestående af André Ellegaard Jensen, Kristen Stagstrup, Henriette Korneliussen og Søren Christensen. Arbejdsgruppen har arbejdet ihærdigt i kulissen i de sidste år, for at få realiseret planen om et madpakkehus.
Første del var at det skulle bestemmes hvilken type hytte det skulle være. Det blev hurtigt besluttet at en hytte fra St. Restrup Savværk ”Lille Bjørn” var det bedste valg.
Hytten er fysisk placeret sådan at man kan bruge den i mange sammenhænge, lige fra byfest og Skt. Hans til at man blot vil nyde udsigten over Stationsdammen, både med og uden forplejning – desuden blev arbejdsgruppen bag friplejehjemmet spurgt til råds. Og det endte med denne placering ”lidt op ad bakken”.
Dernæst skulle der samles penge ind, da andelen af pengene fra ”Sundhed for Pengene” blot var et tilskud og på ingen måde rakte til alle udgifter. Penge blev søgt hjem fra Sparekassen Hobro Fonden og Grøn Pulje – begge ansøgninger med positivt udfald.
Næste skridt var at få ansøgt om byggetilladelse – den tog et års tid at få behandlet og godkendt. Dernæst blev hytten bestilt. Datoen for levering blev sat – onsdag den 22. maj 2019. Dagen efter stod hytten opført. Og inden Skt. Hans er der lagt ”bund” i hytten – i form af træ-flis.
Så efter en arbejdstid på ca. 2 år kan arbejdsgruppen nu melde at ”Hytten” er klar til at modtage besøgende – første gang til Skt. Hans i Nørager søndag den 23. Juni som afholdes af Nørager Borger- og Håndværkerforening.
Nørager Borger- og Håndværkerforening har i øvrigt påtaget sig ejerskabet af hytten.
Vi håber at den vil komme til gavn og glæde for mange i tiden fremover. Samt at borgere og brugere af hytten vil passe godt på den.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler