tirsdag, april 23, 2024

På sporet af krybskytten Lars Kjær

Selv om foråret for en kortere bemærkning havde skiftet til efterår, så havde RebildGuide Birgitte Wilsted Simonsen alligevel pæn tilslutning til sit arrangement ”Krybskytte for en dag” i Rebild Bakker.
Med udgangspunkt i Lars Kjær virke som en af de sidste krybskytter i Rold Skov blev der snakket om de dyr, som han jagede, og hvordan han fandt frem til dem. Der blev således kigget en del på dyrespor, og de kendetegn dyrene har.
Samtidig blev der produceret noget af det udstyr, man som krybskytte skulle bruge. Der blev fremstillet ballon-geværer, der kunne nedlægge nogle af skovens dyr. Der blev dog kun skudt med kortpropper efter laminerede papirdyr, så skaden var forholdsvis begrænset, men når man lever sig lidt ind i historien, så kan det pludselig blive en meget alvorlig jagt.
For at blive en god krybskytte skulle man kunne kalde hjortene til sig, og til dette formål fremstillede deltagerne en krybskytte-fløjte. Det var spændende, da der både skulle saves og snittes med dolk. For at afprøve det færdige resultat gik deltagerne ud til kanten af Gravlev Ådal, hvor de med stor iver prøvede fløjterne. Resultatet levede ikke helt op til anstrengelserne, da der ikke dukkede rådyr op … men et par lokale heste løftede dog hovedet, og et par får kom hen for at se, hvad der lige skete.
”Lars Kjær var en af områdets store personligheder, så jeg synes, at det kunne være sjovt at give lidt viden videre omkring ham og hans krybskytteri” kunne Birgitte Wilsted Simonsen fortælle, da arrangementet var afsluttet. ”Gennem leg og aktivitet, så hører deltagerne om Lars Kjær og samtidig, så giver vi også viden om vores lokale natur og dyrene”.
Arrangementet var ikke helt slut alligevel for en gruppe spejdere på vandretur kom rent tilfældigt forbi Lars Kjærs Hus, og de spurgte nysgerrigt til hvad Birgitte Wilsted Simonsen lavede. De blev derfor også introduceret til kunsten at lave en krybskyttefløjte. ”Når der står 15 spejdere, der gerne vil vide noget om naturen og lokalområdet, så tager jeg da gerne lige en halv time ekstra” fortalte Rebildguiden med et smil inden hun vendte tilbage til spejderne for at fortælle om livet som krybskytte.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler