tirsdag, juni 25, 2024

Jul på Boldrup Museum med nisse, grød og hygge

Julehygge på Boldrup Museum byder selvfølgelig på risengrød, æbleskiver og juleklip.

At det ikke kun er nisser, men også almindelige museumsgæster der er vilde med risengrød, kunne arrangørerne af årets julehygge på Boldrup Museum konstatere, da Boldrup Museumsforening søndag afholdt det traditionelle julearrangement på museet.

Da dagen var gået, var samtlige store gryder med risengrød således helt tomme, efter at de mange sultne museumsgæster havde spist al den grød, de havde lyst til. Heldigvis var der også en portion til museets frække nisse, og da han sad på sit loft og spiste sin grød, kunne han kigge ned på flere hundrede glade børn og voksne.
Udover at spise risengrød og møde en flabet nisse kunne gæsterne også lave forskellig julepynt, og i båsene i den gamle stald var der et juleværksted, hvor der blev lavet juledekorationer. Hele dagen blev oplevelserne akkompagneret af julemusik fra museets husorkester, og for at fuldende julestemningen var det hele indhyllet i en liflig duft af gløgg og nybagte æbleskiver.
– Der har været godt 200 betalende gæster, og med et par håndfulde frivillige og en masse små børn, så har der godt nok været fuldt hus i dag. Det er så dejligt at mærke, at vores julearrangement falder i gæsternes smag. Vi kan ikke byde på et stort og glitrende arrangement, men det er faktisk det, som vi oplever, at gæsterne sætter pris på. Det er en dag, hvor der kommer mange familiegrupper med typisk tre generationer, og hvor man hygger sig sammen. Bare det at man kan komme tæt på museets dyr og måske sidde lidt i vores gamle Ferguson-traktor er faktisk en stor oplevelse for de mindste. Og når børnene hygger sig, så gør de voksne også – bedsteforældrene i særdeleshed, fortæller Karen Somerset, der er formand for Boldrup Museumsforening.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler