tirsdag, juni 25, 2024

90 år

Gunhild Flou, Anlægsvej, flyder 90 år 11. maj 2020

Gunhild Flou er den næstyngste af en søskendeflok på i alt seks, der voksede op på gården ”Karlsminde” i Gammel Nørager. Hendes mor, Birgitte Flou, mistede sin mand, da Gunhild var to år, og moderen styrede som enke selv gården i de kommende år med god hjælp af en bestyrer og alle børnene.

Et ophold på Haubro Ungdomsskole gav Gunhild gode venner for livet, siden var hun nogle år som ung pige i blandt andet Hasseris.

Hun fortsatte derefter med at hjælpe til derhjemme på gården sammen med broderen, Anders, og de to overtog ejendommen i 1977 og blev dermed fjerde generation på gården.

På gården har Gunhild nok at se til med husholdning og have, ligesom hendes og Anders’ mor fortsat bor derhjemme, indtil hun som 90-årig dør i 1991, og det samme gjorde sig gældende for den mangeårige bestyrer, Marinus Christensen, der blev ansat i 1936 og blev en del af familien, indtil han døde i 1992.

Gunhild og Anders sælger barndomshjemmet ”Karlsminde” i 1998 og flytter til Nørager, hvor de køber hus på Anlægsvej 18, og her bor Gunhild fortsat, men nu alene efter Anders’ død i 2004.

Et særkende for Gunhild har altid været hendes gode hukommelse, og man har aldrig gået forgæves, når man har spurgt til slægtninge eller bekendte, ligesom hun har bidraget med nyttige oplysninger til slægts- og lokalhistoriske optegnelser.

Haven, håndarbejde og porcelænsmaling har været Gunhilds store interesse, som hun har store evner indenfor, og hun er mangeårigt medlem af Haveselskabet og Danmarks Naturfredningsforening. Hun nyder at læse medlemsbladene herfra, ligesom hun i alle årene har abonneret på Hendes Verden og Nordjyske.

Gunhild sætter en ære i at klare sig selv så godt som muligt, og bortset fra nogle timers hjemmehjælp, så køber hun fortsat selv ind, støtter Nøragers butikker og laver selv sin mad. Hun har dog også hjælp til at passe den store have, men hun er selv derude hver dag og pusler med hakkejernet og riven, hvor hun kan, så alt er i udsøgt orden.

Gunhild aflyser al opmærksomhed på dagen på grund af coronakrisen, som også indtil videre afbryder hendes allerede planlagte fødselsdagfest.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler