torsdag, maj 23, 2024

(Dyre)bøf med svamperagout

 

Til 4 personer
  350 gr. hakket dyrekød
  Lidt bacontern
  1 løg
  Evt. 1-2 fed hvidløg
  Smør
  500 gr. svampe
  ½ squash
  2 dl. grønsagsbouillon
  4 spsk. Pikantost

Tilbehør: Kartofler og tomater.

Ragout: Steg de hakkede løg i smør 2-3 min., tilsæt svampe og steg 4-5 min.
Tilsæt nu squash i grove tern. Efter 2-3 min. tilsættes bouillon og til sidst ost.
Koges lige op.

Bøf: Hak bacon i hurtighakker, bland med fars, form til bøffer og steg dem.
Pas på: det er lidt tørt kød, så giv det ikke for meget!!!
_ _ _
Jeg havde en pæn stor pose dyrefars i min fryser. Jeg kender nemlig en jæger – ja, jeg kender indtil flere, som jeg har umådelig glæde af – men lige denne gang må det blive ham, der kom med farsen, jeg vil berømme. Han er nemlig ret så kreativ i sit syn på råvarers muligheder. Resten af farsen skal bruges til kødboller, og måske kommer denne ret også her i min madklumme…

Jeg tænkte: Kan han, kan jeg også. Selve bøffen er såmænd ikke særlig original, men svamperagouten er lidt spændende! Her kom resteordet også ind. Svampene var købt for en uges tid siden, var stadig flotte, og så måtte de bruges.

Pikantosten blev købt omkring nytår, skulle have været brugt til en suppe, men der kom andre planer. Og bare rolig: Der er stadig nok til en gang suppe til 2-4 mennesker.

Er du ikke jæger, kender du heller ikke en, og er der ikke hakket dyr i køledisken i din dagligvarebutik, så kan du roligt bruge oksefars i stedet.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler