torsdag, maj 23, 2024

Et valgløfte skal holdes –157 km venter forude

Birgitte Wilsted Simonsen blev valgt til Byrådet i Rebild Kommune for Det konservative Folkeparti i november 2021. Nu er byrådsåret startet, så tiden er også nu kommet til at opfylde det valgløfte, som blev fremsat under valgkampen. Valgløftet var nemlig, at for hver personlig stemme hun fik, så skulle der opsamles affald langs 1 km vej/sti i kommunen.

De 157 personlige stemmer skal i de næste fire år, omsættes til affaldsindsamling langs 157 km offentlig vej i Rebild kommune. Lige som politik ofte også har to sider, så har en vej også to rabatter, og før en vej kan tælle med i regnskabet, så skal der være indsamlet i begge vejsider.

Selv om weekenderne i januar 2022 ikke har budt på det flotteste vejr, så har travesko, affaldssæk og affaldsopsamler været gjort klar til de første affaldsopsamlingsture.

– Det er mit mål, at komme rundt i hele kommunen. Mange samler i dag på frivillig basis affald langs kommunens veje, og der gøres allerede en stor indsats for at holde kommunens rabatter ren. Jeg tænkte, at med mine 157 km langs kommunens veje, så bliver der fjernet noget affald, og måske får nogle af dem, som allerede samler affald, en hjælpende hånd på deres strækninger, fortæller Birgitte Wilsted Simonsen.

De første to affaldsture har fundet sted på vejene ved Veggerby, Kirketerp, Bradsted og Hjeds. På samlet godt 9 km blev indsamlet 11,5 kg affald, der blandt andet bestod af 49 øl/sodavandsdåser, fem glasflasker, tre mundbind og blandt de mere specielle find en bil-antenne, en grillrense-børste og et emblem fra en Audi.

– Venner og familie har lovet at gå med på mine indsamlingsture, men skulle andre have lyst, så er de altid velkomne til at give en hånd. Det er faktisk hyggeligt, at gå der i vejens rabat og samle affald op, så så giver det også frisk luft og god motion. 

Vigtigt er det dog, at vi får fjernet affald, og mit valgløfte er mit beskedne bidrag til dette arbejde, slutter  Birgitte Wilsted Simonsen.

Et kik ned i en typisk affalds-indsamlingspose.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler