onsdag, april 17, 2024

Hvad ved vi egentlig om Fyrkat?

I forbindelse med Årsmødet hos Lokalhistorisk Arkiv for Nørager og Omegn den 21. marts, fortælles der også historien om Vikingeborgen Fyrkat ved Hobro. 

Vi kender alle fakta: Fyrkat er én af Danmarks fem ringborge fra vikingetiden. Fyrkatborgen blev opført i 980 under Kong Harald Blåtand. Ingen af de oprindelige ringborge findes i dag, men på Fyrkat markerer en jordvold, hvor ringborgen omkransede de oprindelige 16 langhuse.

Ydermere er der indsendt ansøgning til UNESCO om at få Danmarks vikingeborge, herunder Fyrkat, optaget på verdensarvslisten.

På mødet vil en historiker fra Nordjyske Museer fortælle historien og historierne fra Fyrkat. Herunder fundene af massegrave, der beviser der er blevet kæmpet ved borgene. Og hvordan en stor brand ødelagde vikingeborgene i Danmark. 

Der er en rigtig spændende fortælling i vente for de fremmødte på Lokalarkivets Årsmøde.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler