Squash og æg mm. – 4 personer
• 5-6 små tomater i halve
• ½ rødløg i skiver
• 6-8 skiver squash – gerne små
• Olie
• 3 æg
• Persille
• Salt
• Lidt paprika
Varm olie op på pande og læg tomater og squash skiftevis i kanten af panden. I midten løg i skiver.
Vend, når de er lidt stegte og giv dem yderligere et par min.
Pisk æg med resten, hæld på panden, læg låg på og skru ned på svag varme.
Giv retten 5-7 min. Æggene skal være stivnede.
_ _ _
Så er der heldigvis rigtig mange squash – både i haver, i vejboder og i lokale
forretninger. Og jeg glæder mig hvert eneste år til at bruge af dem. Jeg synes,
jeg kan bruge dem til så meget forskelligt. Kager, i brød, rå – hvis de er unge –
i gryderetter, som sovs, som tilbehør, syltede og til frokost.
Og så må fantasien jo i gang – og jyder er vi jo her i Himmerland, så det gør ikke noget, at en ret er billig. Og når man så oveni kan bruge noget af det, der ligger i køleskabet sammen med squash, ja, så er det godt!
Jeg ved, mine børn oplevede min squashperiode, da de var børn og unge, som noget af en prøvelse, men hvem fik ret? I dag kan de ligefrem finde på at sige, at det smager godt.
En anden gang vil jeg lave spaghettisquash, som alt for mange ikke kender
– i hvert fald ikke, når den skal smage rigtig godt. Men det kan jeg betro jer,
at jeg gør. Og I får snart chancen for at lave min ret. Glæd jer!
SQUASHEN LÆNGE LEVE!