mandag, september 16, 2024

Højskoleaftner i Haverslev: 10 års jubilæum markeres med nyt koncept

I 2025 kan Midthimmerlands Kirkehøjskole fejre sit 10-års jubilæum, og i den anledning udvides konceptet nu med en aftenafdeling, der har fået navnet Midthimmerlandske Højskoleaftner. Højskoleaftnerne henvender sig til alle interesserede i det himmerlandske og byder på spændende foredrag med vedkommende og aktuelle emner og inspirerende foredragsholder. 

Sognets Hus i Haverslev danner rammen for de i alt 4 højskoleaftner fra september til marts, hvor man vil kunne møde en række spændende foredragsholdere, der alle forstår at formidle deres emner levende og inspirerende. 

Højskoleaftnerne indledes med en aften om Jens Rosendal
Den første højskoleaften finder sted torsdag d. 12. september og er et ”Musikalsk foredrag om Jens Rosendal”, hvor aftenens foredragsholder Flemming Både gennem fortælling og fællessang tager tilhørerne med på en rejse i Jens Rosendals liv, – et liv, der var fyldt med kontraster, eksistentielle svære spørgsmål og valg, som har givet brændstof til en lang række sange. 
Flemming Både er foredragsholder og musiker. 

Emner af stor spændvidde
I november kan man møde den meget efterspurgte foredragsholder og tidligere sygehuspræst ved Aalborg Universitetshospital Ruth Østergaard Poulsen med emnet “Hvordan hjælper vi bedst os selv og hinanden, når livet gør ondt?”. 

Tidligere formand for Præsteforeningen, Per Bucholdt Andreasen, der nu er tilknyttet Kaj Munk Forskningscentret, Aalborg Universitet fortæller ved højskoleaftnen i februar om den berømte digterpræst under overskriften ”Kaj Munk – præst, digter, journalist og/eller martyr?”. 

Sæsonen rundes af til marts med et fængslende foredrag om ”Myren og Mennesket”. Joachim Offenberg, der er seniorforsker ved Institut for Ecoscience ved Aarhus Universitet og har skrevet den prisbelønnede Tænkepausebog om myrer, fortæller om myrernes forunderlige levevis og organisering i samfund med telekommunikation, landbrugsdrift og aktive solfangere. 

– Vi håber, at mange har lyst til at deltage i disse højskoleaftener og mødes omkring livsoplysende emner, fællessang og givende samvær. Vi har valgt, at det skal være gratis at deltage, og der er ingen tilmelding, så man møder bare op på dagen, hvis man har lyst til at være med. Når dørenes åbnes fordeles pladserne efter ”først til mølle”, fortæller organist Anette Kjær, der sammen med Haverslev menighedsråd står bag det nye initiativ.  

– Og så serveres der selvfølgelig også aftenkaffe undervejs, føjer Anette Kjær til. For sådan er det jo i Danmark; til et hvert godt foredrag hører også det fælles kaffebord. 

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler