mandag, september 16, 2024

Nyt fra byrådet: Efterårets første byrådsmøde holdt

Af Kim Hornbech, konservativ førstesuppleant.

Mens sensommervarmen flimrede i en varm byrådssal, ringede borgmesteren ind til efterårssæsonens første byrådsmøde. Mødet begyndte – vanen tro – med spørgetid, hvor alle kommunens borgere har mulighed for at møde op til byrådsmøderne og stille spørgsmål til byrødderne.

Denne gang var der først spørgsmål til kommunens undersøgelse af borgernes ønsker til udvikling. Borgmesteren svarede, at byrådet havde hyret Cowi til at undersøge borgernes ønsker og krav til kommunen.

Dernæst var der spørgsmål om beskæring af støtten til frivilligheden i Rebild; hvad ønsker man sig med et frivilligecenter i Rebild, blev der spurgt, og spørgeren ønskede sig et skriftligt svar fra alle byrådets partier. Borgmesteren opfordrede alle partier til at formulere et svar til spørgeren.

Dernæst skred man til godkendelse af dagsordenen. Det var en dagsorden, som hurtigt og effektivt blev behandlet – og i al fredsommelighed, idet der ikke en eneste gang måtte afstemning til. Alle beslutninger blev truffet i enighed.

Først var kommunens økonomi på dagsordenen. Først revision af regnskab for 2023. Byrådet skal ifølge lovgivning godkende regnskab med revisionsberetningen. Der var dog ingen alarmerende bemærkninger til regnskabet, blot et par opmærksomhedspunkter med hensyn til likviditet og periodisering. Der havde været en god dialog med kommunens revisionsselskab, BDO, fortalte borgmesteren.

Dernæst skulle det handle om den samlede økonomivurdering, ØKV2, hvilket er en kontrol af, at budgettet holder. Det var afventet med spænding, men viste sig heldigvis at holde de positive takter fra ØKV1, og det havde endda små forbedringer. Således er likviditeten på vej i rigtig retning; det vil groft sagt sige, hvor mange penge har kommunen liggende i pengekassen til pludselige og uforudsete udgifter. Flere byrødder delte begejstringen, og fælles for alle var, at der var stor ros til hele kommunens personale.

Dernæst fulgte en række beslutningssager.

Først solceller ved Brorstrup Kær, som har været undervejs i flere år. Solcellerne løfter kommunens selvforsyningsgrad fra 24 % til 29 %, oplyste borgmesteren. Dernæst fulgte en beslutning om at ændre en lokalplan i Ravnkilde, så det er muligt at lave institution.  Herefter fulgte revidering af vinterregulativet, hvilket er en plan for snerydning i Rebild Kommune. Der var enighed om, at det var beklageligt med serviceforringelse, men at det var gjort så skånsomt som muligt.

Sidst var der endnu tre beslutninger til godkendelse. Først ’Natur, Klima og balanceret udvikling’, som efter høringsfase nu kunne endelig godkendes. 

Dernæst blev der tilført ekstra midler til reparation af huller i kommunens veje, og sidst kunne byrødderne nå at nikke ”ja” til det nye kommunale behandlingstilbud for børn og unge i mistrivsel.

Herefter måtte tilhørerne forlade salen og gå ud i den varme sensommeraften, mens de folkevalgte fortsatte med den lukkede del af dagsordenen. 

Sæsonen er i gang!

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler