fredag, oktober 18, 2024

Vellykkede sommerkoncerter

Forleden mødtes organisterne i Rebild Provsti for at udveksle erfaringer fra dette års ”Sommerkoncerter i Rebild Provsti”. I år bestod programmet af i alt 13 koncerter fra den 30. juli-3. september fordelt rundt i Rebild Provstis smukke kirker. 

Igen i år kunne alle organisterne fortælle om en helt overvældende tilslutning til koncerterne. Mange steder var der langt over 100 tilhørere, og alle kunne berette om en fantastisk stemning og gode koncertoplevelser med et højt musikalsk niveau. 

Ved mange af koncerterne var der fællessange på programmet. Publikum blev på denne måde en del af koncerterne og kvitterede på fornemmeste vis ved at synge med, så sangen løftede sig helt op under hvælvingerne og ud i alle kroge af de sommerlyse kirker. 

Musik til glæde for mange
Organisterne oplevede at mange af koncertgæsterne kom langvejs fra for at være med og således fulgte opfordringen til at lade koncerterne være en anledning til at komme på besøg i hinandens kirker. 

– Vi er meget taknemmelige for den store interesse, der har været for koncerterne igen i år. Det er en fornøjelse at arrangere de mange koncerter, når de bliver taget så godt i mod. Det er dejligt at kunne række musikken videre til glæde for så mange, fortæller organist Anette Kjær (Aarestrup-Haverslev kirker) på vegne af kollegerne og retter samtidig en stor tak til Rebild Provsti for det økonomiske tilskud til sommerkoncerterne. 

Sommerkoncerter i Rebild Provsti 2025
Rebild Provsti har netop bevilget økonomisk støtte til ”Sommerkoncerter i Rebild Provsti 2025”, så organisterne er nu gået i gang med at planlægge næste års sommerkoncertrække og glæder sig til om et lille års tid igen at kunne invitere til gratis sommerkoncerter med professionelle musikere og sangere rundt om i de lokale kirker. /HF

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler

Nørager Avis uge 39 2024

Nørager Avis uge 38 2024

Genbrugstøj på catwalken