torsdag, september 19, 2024

Ny sognepræst i Nørlunds pastorat

Søndag den 11. august indsættes Sofie Skamris Pedersen som sognepræst i Haverslev og Aarestrup kirker.

Nørager Avis har modtaget følgende indlæg fra Sofie Skamris Pedersen:

– Der er dem, der holder så meget af deres hjemegn, at de slet ikke overvejer at flytte væk. Og så er der dem, der bare ikke kan vente, og som søger mod andre og ofte større byer, så snart de kan flytte hjemmefra.

Sådan tænkte jeg engang. Nu ved jeg, at der også er dem, der ikke kan vente med at flytte, som søger væk mod de større byer – men som på et tidspunkt, vender hjem igen. For dem er jeg én af.

Da jeg som barn legede i skolegården i Sønderup under de store bøgetræer, fandt vi om efteråret de små bog på jorden. Vi pillede den brune skal af og spiste kernen. Siden flyttede jeg fra Sønderup og læste i Aarhus – senere København, rejste i hele verden, tog på udlandsophold og havde hjem i et utal af lejligheder, kollegieværelser og huse. Med mig hele vejen havde jeg minder om bøgetræer og små, sprøde kerner. 

Jeg mødte min mand og vi fik to børn, og mens de voksede, voksede også det lille sprøde minde om kerner og bøgetræer. En lyst til plante samme frø i mine børn, gjorde de klart for mig, at jeg skulle tilbage til Jylland. Derfor søgte jeg embede på Fur, hvor jeg har været præst i et par år. Det var mit første embede, og også her er der plantet mange frø og meget har vokset og fundet form for mig og mit præstevirke. Men selvom vi boede med en vidunderlig udsigt til Himmerlands bøgetræer, så savnede vi skoven. Derfor er jeg utrolig glad for, at jeg og min familie har fået mulighed for at flytte til Aarestrup, da jeg nu skal være præst i Nørlunds Pastorat. 

Der er dem, der holder så meget af deres hjemegn, at de slet ikke overvejer at flytte væk. Og så er der os, der holder så meget af vores hjemegn, at vi ender her igen. Heldigvis.

Jeg glæder mig til gensynet med egnen og til at møde både kendte og nye ansigter i menighederne. 

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler