torsdag, juni 13, 2024

Ugen der Gik 44

ugen_der_gik

Fodbold er en kampsport,
og kan man ikke tåle mosten,
må man sgu’ spille ludo. 

Peter Elkjær

 

Forrige onsdags udesejr på 1-2 over Farsø/Ullits, bragte Nørager/Rørbæk IF’s  førstehold i en yderst favorabel position til at sikre overlevelse, og dermed endnu en sæson i serie 2.

Nørager/Rørbæk IF tog da også i lørdags sidste stik mod Ulbjerg. Efter at være bagud 0-1 midt i 2. halvleg startede Jonas Svolgaard (Svolle) målfesten, som endte med en 6-1 sejr.

Målene blev scoret af: Jonas Svolgaard (1-1), Mikkel Nørgaard (2-1), Dan Andersen (3-1), Frederik Rubæk (4-1), Claus Møller (5-1) og Jonas Svolgaard (6-1).

Hermed fik holdet banket fast med syvtommersøm, at de er værdige til fortsat at spille med i serie 2.

Originaler er der vel stadig masser af i Stenild, men vel ikke ligefrem i samme kategori som de særlinge, der fandtes tidligere som Bettefanden og Tordenkalven.

Forfatter og fortæller Bjarne Nielsen Brovst tegnede i sidste uge et portræt af disse særlinge for over 60 deltagere ved et vellykket arrangement i Stenild Forsamlingshus.

Arrangementet blev afholdt i et samarbejde mellem Stenild Foredragsforening og Rørbæk-Grynderup-Stenild menighedsråd.

De mange deltagere i Midthimmerlands Kirkehøjskole fik en åndfuld og berigende formiddag, hvor de efter morgensang i Haverslev Kirke kunne høre sognepræst og foredragsholder Flemming Kloster Poulsen genforætlle Henrik Pontoppidans store dannelsesroman “Lykke-Per”.

Sognepræst, Christian Grund Sørensen, der har været ansat i 13 år ved Durup-Kgs. Tisted-Binderup Kirker har nu taget sin afsked til fordel for et embede som sognepræst ved Vor Frelsers Kirke i Aalborg. Derudover fortsætter Christian Grund Sørensen som ekstern lector for uddannelsen i kommunikation via digitale medier på Aalborg Universitetog og fortsætter også sit engagement som projektleder for Folkekirkens nye tiltag med hjemmesiden www.alene.nu..dk, som er et tilbud til personer, som har overvejelser, såer eller ar på sjælen efter en skilsmisse. I første omgang har menighedsrådene ved Durup-Kgs. Tisted-Binderup Kirker engageret sognepræst Knud Olav Petersen som vikar, da han 1. December fratræder som sognepræst i Veggerby Sogn.

En ung komet, der er vokset op i Nørager, hedder Louise Laustsen, og hun er 23 år. Louise har en uddannelse i kommunikation fra journalisthøjskolen i Aarhus og har nu startet selvstændig virksomhed. Blandt kunderne er en del selvstændige erhvervsdrivende fra vort lokalområde, hvor hun sørger for fængende tekster til hjemmesider og markedsføring via sociale medier. Selvstændig virksomhed ligger uden tvivl Louise i blodet, da hun har været meget inddraget i arbejdet hos sin mor Gitte Højgaard Laustsen, der ejer tøjbutikken, Ellen Kristensen, i Nørager.

Fhv. lærer, Marie Iversen, og fhv. dagplejeleder, Tenna Kold, har nu ledet litteraturklubben under Brugerrådet i Rørbæk i 15 år. Jubilæet blev fejret, og det foregik privat hos Irma Mejlby fra Rørbæk, som er èn ud af fire deltagere, der har været med i alle årene. I løbet af de 15 år er der blevet læst og samtalet om 157 bøger.

I søndags fik en stor flok interesserede deltagere en rundvisning på Nørlund Slot ved Knud Erik Høegh, der fortalte om slottet og det historie gennem tiderne med sit sædvanlige glimt i øjet. Arrangører var Rebild Turistforening.

Louise Lundtoft, idrætslærer på Haverslev Skole fik den ide, at 1. klasserne på Haverslev Skole, skal flytte nogle af deres idrætstimer til Sortebakkehallen i Nørager, hvor det er elever fra 8 b på Sortebakkeskolen, der står for den praktiske udførelse som instruktører.

Helt i skolereformens ånd om tættere bånd mellem skole og lokalsamfund, handler det om bevægelse. I første omgang i skolen, men den kan sagtens smitte af på det lokale idrætsliv og liv i det hele taget.
1. klasserne fra Haverslev Skole, der ligesom Sortebakkeskolen er en del Rebild Syd rent skolemæssigt, har nu to gange været til idræt i hallen i Nørager.
Det skal de prøve hver sjette uge resten af skoleåret, og det er hver gang fire 8. klasses elever fra Sortebakkeskolen, der fungerer som lærere og instruktører.

Vi slutter denne udgave med et lille kuriosum. Ugens kagemand fra Hobro Avis gik for nylig til Frank Treumer Christiansen, Mejlbyvej 18, Nørager 9 år. Pudsigt, når man nu ved, at Frank er en grandvoksen mand fra 1963.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler