lørdag, juni 22, 2024

Stort plus i månedslønnen til lederne i Nordjylland

d4d636_Karina_Fisker_VendsysselI det forløbne år er der blevet sat lidt mere pris på lederne fra de private virksomheder i Nordjylland.

Lederne kan nemlig glæde sig over at have fået en pæn lønstigning. Ifølge en ny lønstatistik fra Lederne har de lokale ledere fra september 2014 til september i år kunnet notere sig en stigning i månedslønnen på 4,6 procent. Tallet ligger et godt stykke landsgennemsnittet for privatansatte ledere, som er på 2,6 procent.
I samme periode er forbrugerpriserne steget med 0,5 procent, hvilket betyder, at lederne i Nordjylland har oplevet en reallønsfremgang på 4,1 procent.
I gennemsnit får lederne i i Nordjylland 49.047 kroner i lønningsposen hver måned. Det er er godt 5.400 kroner under tallet for private ledere i hele Danmark, som er på 54.476 kroner.

Afdelingsformanden for Lederne Vendsyssel, Karina Fisker, glæder sig over den procentvise lønstigning i det nordjyske.
– Vi ligger stadig et stykke under løngennemsnittet for hele Danmark, men stigningen er ikke til at tage fejl af. Vi bevæger os langsomt opad, og det er min fornemmelse, at der blandt andet på havnene i Nordjylland er gang i en stor vækst, som kan komme lederne i området til gode. Samtidig er det et tegn på, at lederne i Nordjylland er blevet bedre til at forhandle løn og er klar til at tage lønsamtalen på deres nuværende job og i forbindelse med et eventuelt jobskifte, siger Karina Fisker.

Lønstatistikken, der er udarbejdet i samarbejde med analyseinstituttet YouGov, er baseret på oplysninger fra 16.585 medlemmer af Lederne, heraf 1.447 i Nordjylland. Lønstatistikken i sin helhed offentliggøres i midten af december.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler