onsdag, maj 29, 2024

Genbrugspladsen i Sørup åbner den 9. december

Efter længere tids ombygning er Sørup Genbrugsplads igen klar til at modtage affald. Genåbningen fejres med borgmestertale og gratis pølser til de besøgende.
Onsdag den 9. december går bommen op på genbrugspladsen i Sørup efter en gennemgribende renovering. Alle interesserede inviteres til at deltage i indvielsen af det nye anlæg. Kl. 14 holder borgmester Leon Sebbelin en kort tale. Derefter er der pølser, sodavand, kaffe og kage til de fremmødte. Til børnene er der slik, og de første 100 fremmødte får et par gratis havehandsker

Modernisering for millioner
Renoveringen af genbrugspladsen har kostet 15,8 mio. kr. Det betyder, at det nærmest kun er adressen, der er bevaret. Resten er nyt.
Først og fremmest er genbrugspladsen indrettet på en mere hensigtsmæssig måde. Ankomstarealet er udvidet. På den anden side af bommen finder man nu tre niveauer. Allerførst er der et areal til haveaffald. På næste niveau er der containere til for eksempel byggeaffald. Det sidste og øverste niveau er øremærket til pap, småt brændbart, metal og andre typer affald, som kræver mere opsyn.
Ud over en mere overskuelig genbrugsplads – med ny belysning – er resultatet en mere praktisk genbrugsplads, hvor containerne typisk er nedsænkede, så de er lettere at komme til. Der er opført et maskinhus, hvor man kan komme af med sit kemikalieaffald. Og der er indrettet en bygning til personalet med frokoststue, badefaciliteter og kontor.

Øget genbrug af affald
Mange Rebild-borgere har set frem til genåbningen af genbrugspladsen. Der er ca. 60.000 besøg i Sørup om året, og tallet er stigende. Syv ud af 10 spænder trailer bag bilen, og de har i gennemsnit 100 kg affald på traileren. De ca. 30 % af brugerne, der ankommer uden trailer, efterlader hver omkring 50 kg på pladsen.
Chef for Natur og Miljø Claus Riber Knudsen fortæller:
– Vi glæder os over, at borgerne nu får en betydelig bedre genbrugsplads i Sørup. Med den kan vi tilbyde bedre service, og pladsen er indrettet, så den kan klare et stigende behov for at komme af med affaldet.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler