mandag, april 15, 2024

5 gode nytårsforsætter

Mangler du et godt nytårsforsæt til 2016? Så bliv inspireret af Astma-Allergi Danmarks forslag, der blandt andet kan hjælpe dig med at blive fri for parfume og andre allergifremkaldende stoffer, lave mad uden allergi eller gøre dig klar til at møde den nye pollensæson.

Hvert år hopper vi ind i det nye år med en masse løfter om, hvilke dårlige vaner vi vil ændre. For mange er nytåret nemlig en god anledning til at få en frisk start. Hvis du har brug for lidt inspiration til, hvilke vaner du skal ændre i det nye år, giver Astma-Allergi Danmark her en række idéer til, hvilket nytårsforsæt du kan lave til 2016.
Trods gode intentioner er det dog de færreste nytårsforsætter, der holder lang tid ind i det nye år. Derfor står Astma-Allergi Danmark også klar med gode råd til, hvordan du nemt og enkelt overholder dit nytårsforsæt.
1) Jeg vil passe på min krop – fra top til tå
Indstil dig på, at du er nødt til at være kritisk, inden du lægger produkter i indkøbskurven. Det kan du blandt andet få hjælp til ved at gå efter produkter med allergimærket Den Blå Krans. Mærkningsordningen tillader ikke parfume, MI og andre kendte allergener i deklarerede produkter. På den måde kan du og dine nærmeste undgå allergifremkaldende kemiske stoffer i alt lige fra vådservietter og vaskemiddel til bind og balsam. Du kan også bruge den gratis app ’Kemilex’ til at tjekke dine plejeprodukter.

2) Jeg vil lære min astma, allergi eller eksem bedre at kende
Sørg for at komme med på Astma-Allergi Danmarks gratis astma- og eksemskoler, hvor der gives gode råd til, hvordan du bedst muligt lever med din sygdom og løser hverdagens udfordringer. Du kan også altid ringe til Astma-Allergi Danmarks rådgivning. Det er gratis, og vores eksperter sidder hver dag klar ved telefonen til at rådgive om stort som småt.

3) Jeg vil være klædt godt på til den nye pollensæson
Download Astma-Allergi Danmarks pollen-app med Dagens Pollental og -varsling. Når du får tallene, kan du bedre forberede dig på den kommende dag. Du kan også finde dagens tal på Astma-Allergi Danmarks hjemmeside, Facebook-side eller tilmelde dig en daglig mail med pollental og -tips.

4) Jeg vil afprøve nye opskrifter i køkkenet
Klar til at blive inspireret? Så prøv Astma-Allergi Danmarks nye app ’Madallergi’, der indeholder over 200 opskrifter udviklet specielt for fødevareallergikere. Med den i hånden kan du let og hurtigt udelukke opskrifter med de ingredienser, du ikke tåler. Velbekomme!

5) Jeg vil dyrke mere motion – også selvom jeg har astma
Motion er sundt, og er din astma velbehandlet, kan du lige så meget som alle andre. Faktisk kan du endda få det bedre med din astma, hvis du dyrker motion. Men der er nogle ting, du skal være opmærksom på, så du undgår anstrengelsesudløst astma. Husk derfor altid opvarmningen og lær at lytte til din krop, når du er aktiv.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler