søndag, maj 19, 2024

Rebild Turistforenings velbesøgte Nytårs Travetur

nytårstraveturDet var en glimrende tur i et varieret terræn, sådan lød Poul Larsens første kommentar, da jeg spurgte ind til, hvordan han havde haft det på traveturen.
Den foregik i år i Bjergeskoven, som er den del af Rold Skov, som bl.a. omfatter frueskoen og vejen ned til Ll. Blåkilde. Skovridder Bendt Egede er en fantastisk turguide, når han fortæller om skovens historie. Det er fortællinger, der har en meget lang tidshorisont, fortsætter Poul Larsen, der er fra Nørager. I vores travle hverdag har vi godt af at høre om ting, der har lidt længere tidshorisont.

Der var mødt 150 mennesker op på Havdalspladsen, da turen startede søndag den 3. januar kl. 13:00. Det var klart frostvejr, og på Havdalspladsen gik blæsten frisk. Men inde i skoven var der læ, og skovstierne var frosset til, så der var ingen pløre. Det kræver også gode skovveje, når 150 mennesker skal passere, bemærkede skovfoged Jens Erik Nielsen, der var Turistforeningens tovholder på arrangementet.

 

Jeg er pænt træt efter at have gået de 6,2 km op og ned ad bakkerne, bemærkede Poul Larsen. Men turen er tilrettelagt, så alle kan deltage. Og en særlig fornøjelse er det at møde mennesker, jeg kender, men som det er lang tid siden jeg har mødt, så for mig er traveturen også en anledning til at pleje det sociale.

Kort efter af hele flokken var tilbage ved Havdalspladsen ankom kakao og boller. Men så skete der det, som ikke må ske: Der var ikke kakao til alle, der manglede vel en 20-30 kopper, bemærkede Jens Erik. Forklaringen fik vi først, da folk var gået mens vi gik og ryddede op på pladsen. Da ankom der en bil fra vores leverandør med de manglende kopper kakao. Det er bare ikke godt nok, og vi undskylder over for deltagerne, at et ellers så succesfuldt arrangement skulle få en så dårlig afslutning, slutter Jens Erik.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler