lørdag, juni 22, 2024

Masser af spændende arrangementer i Kulturstationen

Forårsarrangementer foto JPG 2016Kulturstationen lægger som vanligt hus til en række spændende arrangementer i det kommende forår.

Det starter d. 19. januar, hvor Tom Buk-Swienty kommer til Skørping og fortæller om sit meget roste og yderst spændende tobindsværk om eventyreren Kaptajn Dinesen, Karen Blixens far, som deltog i fire krige fra Slaget ved Dybbøl i 1864 til de amerianske skove og prærier. En eventyrlig fortælling om en eventyrlig mand. Den 2 . februar kan man høre Helle Mejlhede Hansen, der kommer og fortæller om de nyeste og hotteste afrikanske forfattere, som lige nu er blandt de mest omtalte og læste på verdensplan, og samtidig kan man se den nye udstilling med afrikanske kunstnere i Rotunden. Den 9. februar er der gratis foredrag med lokale Rikke Hedehus under titlen Hvordan skærer du dit rugbrød? Om mindset og mestringsstrategier. Hun har levet med diagnosen sclerose i 20 år og har netop udgivet bogen “Find glæden – du vælger selv dit mindset”. Den 13.2. er der koncert med det forrygende afrikanske topnavn koraspilleren Sekou Kouyate med Band.

 

Han har ligget blandt de bedste på verdens Woldmusiklister i hele 2015. Søndag d. 6.3. er der familiekoncert med Thomas Buttenschøn og Carl Quist-Møller, her er både fortællinger af Carl, der også er kendt som Løgnhalsen og masser af sange og musik af de to multitalenter. Kenneth Dahl Knudsen giver koncert den 9.3. med sin Septet, der rummer en del af de bedste nordjyske musikere, bl.a. Uffe Marcussen og Jacob Mygind. Den 10.3. er der dobbeltforedrag om Grønlands moderne historie – fra koloni til selvstyre. Med Kaj Kleist og Susanne Christiansen. Aftenen vil give en forståelse for det moderne Grønland og dets fremtid. For alle, der har været der eller skal dertil. Kleist har som grønlandsk embedsmand været med i en del af historien og Susanne Christiansen har skrevet bogen ”Kajs Grønlandskrønike” om udviklingen. I forbindelse med Klimaugerne kommer Karen Inger Thorsen, der er direktør for non-profit organisationen FødevareBanken og fortæller den 15.3. om ”FødevareBanken: Fra madspild til måltid” En af de allerhotteste mest populære nye grupper Folkeklubben giver koncert d. 18. marts. De flste kender deres danske ørehængerhits fra Radioen. Den 15. april kommer Nulle og verdensorkesteret og giver en koncert med spællevende verdensmusik og jazzet swing med Nulles smukke klarinetspil i centrum. Søndag d. 17.4. kommer entertaineren, komikeren, sangeren og musikeren Jacob Haugaard til Skørping til årets Sognedag, hvor han først prædiker ved gudstjeneste i Nykirken og bagefter holder foredrag med kaffe i Kulturstationen. En usædvanlig og sjov eftermiddag venter. Den 27. april kommer to af danskernes mest foretrukne: Povl Dissing og Benny Andersen og giver en af deres sjældne koncerter med både Svante og Rosalina og mange af de andre kendte sange. Endelig venter den 4. juni en helt speciel og meget spændende koncert med Emil de Wahl og Old News med ud over trommeslageren selv: bl.a. Nulle (igen), muktimusikeren Gustaf Ljungren, sangerinden Randi Laubek og lokale Band Ane. Her venter en virkelig spændende koncert som afslutning på forårets arrangementsbuket i Kulturstationen (se annoncen i avisen).

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler