torsdag, juli 18, 2024

Nyt udspil: Konservative vil afskaffe alle ejendomsskatter

Et spritnyt forslag fra Det Konservative Folkeparti på Christiansborg kan også få stor betydning for boligejerne i Rebild Kommune.
Partiet har nemlig fremlagt en fuldt finansieret plan for at afskaffe alle boligskatter, og det vækker glæde hos de lokale konservative i Rebild, der bakker fuldt op om forslaget.
”Vi er helt enige med Søren Pape, og vi mener helt grundlæggende ikke, at man skal betale skat for at bo i et hus, man allerede har købt. Det svarer til at betale skat af sin løn to gange, og det er ganske enkelt ikke fair,” siger den lokale konservative byrådsgruppe om forslaget.
Finansiering på plads
Partiet foreslår, at man fjerner begge ejendomsskatter – grundskyld, der betales til kommunen, og ejendomsværdiskat, der betales over skatten – så danskerne ikke længere beskattes af at bo i hus eller lejlighed.
For at finansiere afskaffelsen fjernes rentefradraget, og der indføres i stedet en skat på det overskud, man eventuelt får, når man sælger sin ejendom og forlader ejendomsmarkedet. Man beskattes kort sagt først, når og hvis der er en noget at beskatte. Et system, som er kendt fra blandt andet Sverige.
Stor effekt her i kommunen
”Det her betyder, at Det Konservative Folkeparti for alvor markerer sig som det parti, der vil have gjort op med de utroligt høje boligskatter, som danskerne betaler. Det kommer også til at have stor positiv effekt her i Rebild Kommune, og derfor håber vi selvfølgelig, at Søren Pape kan samle flertal for forslaget,” siger Holger Pedersen og Lene Aalestrup og afslutter:
”Skattepolitik er værdipolitik for os. Vi vil ikke sænke skatterne, så nogen kan blive rigere. Det handler om, at danskerne i højere grad skal kunne bestemme over deres egne penge.”

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler