torsdag, maj 23, 2024

Åbent brev til formanden for Sundhedsudvalget i Rebild kommune Annette Søgård

laeserbrev_logoMed udmøntningen af værdighedsmilliarden, hvoraf Rebild kommune får kr. 5.052.000, er mulighederne åbne for, at gøre noget godt for hele ældreområdet.
Vi bliver nødt til at se i øjnene, at de senere år er der er blevet fjernet mange penge fra ældreområdet.
Vi har en ældrepleje, som virkelig er blevet skåret helt ind til benet,
Vi må nok også se i øjnene, at hvis vi skal nå målet om at have en ældrepleje, vi kan være bekendt, så er det nu, for første gang i mange år, vi har muligheden.
De andre år er pengene overvejende gået til rehabiliterings og genoptræningsindsatsen og til at dække underskud i kassen.
Og hvad kan pengene så bruges til ?
Ja mulighederne er mange og begrænses kun af vores egen fantasi, men en fælles bus der kan bruges til små ture, i skoven med en kop kaffe og en madpakke, en tur til vandet og se solnedgangen, eller en tur i Terndruplund hvor der sikkert er glade minder om det første kys og Grundlovsmøderne. En tur til Sønderskoven, eller Tingbæk kalkminer, ja – eller bare lidt rundt i kommunen og se på lokale seværdigheder.
Eller hvad med en tur til Rebild bakker og høre opera, eller til Aalborg kongres center og høre Birthe Kjær. Der kunne også ansættes en musik terapeut.

Det kunne være mad og ernæring, eller der kunne ansættes flere medarbejdere som kan give ekstra nærhed og også lave aktiviteter med de ældre.
Eller vi kunne forsøde hverdagen for pårørende, til demente eller svært funktionshæmmede ældre, der i forvejen er meget presset.
Vi kan bedre Livskvaliteten mærkbart, blot det ligger inden for den beskrevne ”værdighedspolitik” som Sundhedsudvalget er i gang med, at udarbejde.
Giv nu vores ældre medborgere muligheden for at forbedre deres livsvilkår, gennem gode oplevelser, lad os vise dem at vi ikke har glemt dem, at vi fortsat respekterer og holder af dem.
For vi kan da ikke forestille os at de ældre også denne gang skal snydes og, at de 5 millioner kroner går direkte i kassen for, at dække et underskud.
Med Venlig hilsen
PBV Hanne Koch.
Socialdemokraterne i Rebild Øst

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler