mandag, april 15, 2024

Fernisering i Kig-Ind i Nørager

IMG_1103Alle er velkommen, når Kultur- og Medborgerhuset Kig Ind i Nørager, åbner dørene for en ny spændende kunstudstilling Kristi Himmelfartsdag.

Udstillerne er billedkunstner Claus Brøndum Sørensen fra Tornby og keramiker Jette Abildgaard fra Klokkeholm.
Landskabsmaleren Claus Brøndum Sørensen finder sine motiver i den danske natur, især ved Vesterhavet og langs de danske fjorde.
Hans stilfærdige malerier er både storslående og meditative på en gang. Detaljerne udelades og tilbage står et forenklet og stærkt udtryk. Paletten følger årstiden: forår og sommer er der friske farver, mens de grålige og disede kulører tager over i efteråret. Snelandskaber hører til kunstnerens foretrukne.
Claus Brøndum Sørensen udstiller flittigt rundt om i hele Danmark og er uddannet kunsthistoriker fra Aarhus Universitet.

Keramiker Jette Abildgaards arbejde med leret i sit værksted er mangesidet. Materialet inspirerer konstant til nye værker. Ofte er ler fladen, som et lærred der skal bemales og det gælder både, når leret er drejet som en skål og når det er fladt som et lærred.
Det foretrukne ler er porcelænsleret. Det er fint og delikat, at se på. Blødt og indbydende at dreje i og dets lyse farve, er en fortrinlig baggrund, at male billeder på.
Når porcelænsformene ikke bruges som ”lærred”, vælger hun at lade skålen stå med en meget enkel dekoration. Det kan være små afrivninger, små finesser sat på skålen, eller hun dekorerer med rytmiske gentagelser af simple mønstre.
Jettes arbejde med leret begyndte i sin tid under uddannelse til lærer. Her fik hun lejlighed til, at eksperimentere med leret og lave egne glasurer. Siden har hun aldrig købt en glasur. Hun har deltaget i mange glasurkurser og disse forløb har bragt hende der, hvor hun er i dag omkring sit arbejde med leret.
Jette Abildgaards arbejdsliv deles mellem sit værksted og sit arbejde som kunstnerisk leder på Dronninglund Kunstcenter.
På udstillingen i Kig Ind vises unika skåle og unika engle i porcelæn.
Begge kunstnere vil være til stede ved ferniseringen.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler