tirsdag, april 23, 2024

Udflugt til Spillemandsmuseet

Niels Jørn Østergaard er her fotograferet foran Spillemandsmuseet i Rebild.
Niels Jørn Østergaard er her fotograferet foran Spillemandsmuseet i Rebild.

Sommerudflugten for medlemmer af Lokalhistorisk Forening for Nørager og Omegn går i år til Rebild, hvor man først får en rundvisning i Spillemandsmuseet og derefter i Blokhuset.
Det sker mandag den 23. maj (se annoncen andetsteds i avisen). Arrangementet afsluttes med kaffebord i Spillemandsmuseet.
Det bliver museumsinspektør Niels Jørn Østergaard, der vil vise rundt og fortælle. Niels Jørn Østergaard er kendt af de fleste her på egnen. Han er født og opvokset i Boldrup, og lige fra barnsben af har han interesseret sig stærkt for den folkelige kulturarv. Det var ham, der som barn og ung skabte grundlaget for Boldrup Museum. Han blev imidlertid senere særlig grebet af folkemusikken og kom efterhånden til at spille sammen med Spillemændene fra Rebild.
På den måde var det musikken, der førte Niels Jørn Østergaard til Spillemandsmuseet i Rebild. Han kom nemlig hurtigt med ud at spille til fester og baller sammen med Spillemændene fra Rebild, som til sidst ’bortførte’ ham til Rebild.
Derfor blev det Spillemandsmuseet, der blev hans arbejdsfelt. Og det passede ham særdeles godt, for her indgik musik og folkekultur i en udmærket kombination.
Ud over besøget på Spillemandsmuseet, hvor også kaffen skal nydes, bliver der en rundvisning i Blokhuset, der er et dansk udvandrermuseum, hvor der fortælles den enestående historie om de danskere, der udvandrede til USA. I sidste halvdel af det 19. århundrede og i begyndelsen af det 20. århundrede forlod omkring 300.000 danskere deres hjemland for at prøve lykken i Amerika.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler