tirsdag, juni 25, 2024

Aakjær aften i Aarestrup

Aakjær- aften i Aarestrup

150-års fødselsdagsfest i Aarestrup forsamlingshus

Torsdag d. 2. juni markeres 150 året for Jeppe Aakjærs fødsel med en aften i Aarestrup forsamlingshus og kirke, hvor Troels Kold og Anette Kjær, der begge er organister i hhv. Als – Øster Hurup og Aarestrup-Haverslev, vil tegne et portræt af den højtråbende samfundskritiker, den lyriske digter og mennesket Aakjær.

En række fællessange alle med tekst af Jeppe Aakjær vil være den røde tråd i fortællingen.

En sjælden personlighed med et kompromisløst sind

Aakjær skabte med sine litterære værker og socialindignerede taler et vældig spektakel i samtiden, alt imens han på samme tid sang folket sammen igen med sine lyriske digte om naturen, årstidernes skiften og menneskelivets grundvilkår; Han var en sjælden personlighed med et kompromisløst sind og en sans for social retfærdighed og naturens uberørte storhed.

Tråden trækkes op til i dag med spørgsmålet om, hvorvidt Aakjærs virke og digtning også taler ind i vor egen tid. Er der træk af Aakjærs samfundskritik, der også i dag ville kunne høres som et tiltrængt korrektiv til tidsånden? Hører det menneske- og natursyn, vi finder i Aakjærs sange en svunden tid til, eller kan det stadig slå strenge an i det moderne menneske og korrespondere med vor tids natursyn og udfordringer?

Minikoncert i kirken

I pausen serveres der fødselsdagslagkage og herefter fortsætter aftenen med en lille minikoncert i Aarestrup kirke, hvor Troels Kold og Anette Kjær, der også begge er konservatorieuddannede sangere, på skift vil synge / akkompagnere hinanden i en håndfuld kendte og mindre kendte Aakjær-sange. Aftenen rundes af med en fælles aftensang i kirken.

Alle er velkomne til denne aften at være med til fejre 150 året for Aakjær.

Der er gratis adgang.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler