torsdag, juni 13, 2024

Storken vendte tilbage til byfesten

Nørager Byfest dannede igen i år ramme om masser af fest og farver. Og ikke nok med det, blev det også ugen, hvor storken vendte tilbage til Nørager.
Sådan da. Fredag eftermiddag blev der således monteret en ny storkerede på Nørager Kro, og den har allerede fået gæster, omend de er usædvanligt stillestående. Storkereden var i mange år fast inventar på taget af Nørager Kro, hvor den husede adskillige storkepar og derfor også blev en del af både byens og kroens våbenskjold. Efter 1983 stoppede storkene dog så småt med at holde til i reden, og i 2003 blev storkereden flyttet fra Nørager Kro til den gamle stationsbygning. Her har den været placeret frem til stationsbygningens nedrivning for nylig, og det var i den anledning, Thomas Dam, Viggo Dam og Henrik Christensen besluttede, at det var blevet tid til, at storken skulle vende tilbage til kroen. Dermed fik byens borgere noget ekstra at snakke om, da de lørdag afhentede samme Henrik Christensen som fuglekonge på Nørager Kro og efterfølgende tog turen ud mod Sortebakkeskoven, hvor 64 skytter indledte årets fugleskydning.

Traditionen tro blev årets fuglekonge 2016 dog først afsløret til borgerballet lørdag aften. Den titel tilfaldt i år Steffen Jensen, som dermed tilslutter sig de røde hattes klub.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler