onsdag, juni 19, 2024

Dimission på Støvring Gymnasium

Torsdag den 23. juni dimitterede rektor Jens Nielsen 145 studenter fra Støvring Gymnasium. Alle 3.g’ere bestod deres studentereksamen og samlet set endte det med højeste karaktergennemsnit i skolens historie.

De 145 stolte studenter lod sig hylde af familie, kammarater, lærer, bestyrelse og ikke mindst rektor. I rektor Jens Nielsens tale lød der en kæmpe ros for studenternes hårde arbejde – Lad mig starte med jeres eksamensbeviser, som I netop har fået. Årgang 2016 har det højeste eksamensgennemsnit i skolens historie, et snit på 7,4. 10% af jer har fået karaktergennemsnit på 11 eller derover. Og nej, det er ikke en fejl i den nye karakterskala. Min oplevelse er, I, studenter årgang 2016, arbejder hårdere samtidig med at kravene for indgang til de videregående uddannelser stiger. Jeg, fortsatte rektor – har dyb respekt for alle jer, der har knoklet med det faglige – uanset om I har scoret 12 eller I har kæmpet for at bestå. En stor ros skulle også lyde for arbejdet med elevkulturen og en fortsat udvikling af det der lokalt kaldes SGY-ånden – Samtidig imponeres jeg dagligt af jeres sociale kompetencer og varme menneskelighed. I har gjort Støvring Gymnasium til et dejligt sted at være. Og Jens Nielsen fortsatte – Meget hurtigt fik I gjort Støvring Gymnasium til jeres gymnasium. I har taget imod de traditioner der var. Og så har I lavet dem om: Pointsystem, festerne, elevrådet, musical, skoleblad. Jeg kunne blive ved.

Med udgangspunkt i årets musikalske forestilling ”Juventus” tog rektor temaet op om forventninger og forventningspres – Et fantastisk stykke musikteater, skrevet af en gruppe af Jer hen over sidste sommerferie. Åbningsscenen, fortsatte han – er rørende og morsom. Her ser vi drengen ”Emil”, spillet af Aksel Kaldahl Friberg, inde i mors mave. Han ligger og lytter til mor og fars forventninger til ham. Far vil have, at han bliver en stor fodboldspiller, men mor mener nu, at han bliver læge. ”Emil” overvejer et kort øjeblik at blive inde i mors mave. Vi følger derefter, fortsætter rektor – de unge gennem gymnasiet og forestillingen slutter med det vi er samlet om i dag. I er blevet studenter og nu flyver I videre. I omkvædet synger I:

Intet er umuligt, intet siger stop
Vi kan male livet lyst og vi kan nå til top
og flyver som fuglen!

Afslutningsvis forsatte rektor – Prøv at få drejet omgivelsernes ”forventningspres” til jeres egen drøm og egne forventninger. Jeg er helt sikker på, at I i sidste ende er den allerbedste til at give jer selv et godt råd.

Emina Bodil Qvist-Jensen fra 3.a holdt derefter tale på studenternes vegne, hvor hun beskrev gymnasietiden som en dannelsesrejse – Mange vil sige, at vi i gymnasiet blev voksne. De fleste af os fyldte 18 her, vi blev myndige, vi fik stemmeret, mange af os fik kørekort. Vi blev lidt friere, lidt mere erfarne og lidt mere voksne. Emina fortsatte – I min gymnasietid har jeg lært at give mig selv tiden til at lære mennesker at kende. De mennesker som jeg i starten regnede med, at jeg ville komme til at tale mindst med, var faktisk de mennesker, jeg i sidste ende kom til at tale mest med. Emina ønskede sine medstudenter tillykke med huen og sluttede med den meget rammende sætning – Lige inden jeg forlod Støvring gymnasium efter min sidste eksamen. Da jeg havde fået huen på, da vi havde skålet i champagne og spist kransekage og chokoladejordbær, der spurgte min mor mig ”Emina, har du husket det hele og fået det hele med? ” og jeg kan uden at tøve svare ”Ja mor, jeg fik det hele med”

 

 

Der blev ved dimissionen uddelt følgende legater:

Mellerups Hæderslegat gives til en student, som ved sine initiativer har gjort en positiv forskel for kammerater og skole. Årets modtager blev Emina Bodil Qvist-Jensen.
Jutlander Banks legat gives til den elev, der har det højeste karaktergennemsnit, som i år slog rekord. Årets modtager blev Kristian Søgaard.
Spar Nord legatet gives til en elev, der igennem gymnasieforløbet har været særlig nærværende i sin omgang med andre elever, en elev der er ambitiøs, en elev der kan omsætte sine evner til faglig dygtighed og som samtidig har bevaret en uhøjtidelig tilgang til egne evner og til livet. Årets legatmodtager blev Daniel Harsfort.
Ole Henriksens Legat gives til to studenter, som ved idérigdom og energi har skabt noget nyt og blivende på Støvring Gymnasium. Legatet gik til Mathilde Bjerring Eriksen og Jens Baalkilde Andersen.

Rebild Rotary Legat gives til en student, der i sit faglige arbejde er en fighter. Legatet gik til Christina Rørbæk Thoftdahl Bak og Anne Jakobsen.

Rejselegatet gives til et rejseprojekt, der indeholder uddannelse eller stort element af støtte og kontakt til lokalbefolkningen. Legatmodtageren blev Ida Marie Nørgaard Nielsen.
Confucius Instituttets sprog-legat gik til Emil Magnus Mong Kolstad og Jonas Kristiensen, så de kan studere et semester i Beijing – med alt betalt – studium, lejlighed, lommepenge.

 

145 studenter fra Støvring Gymnasium, juni 2016:

 

3.a:

Alexander Lyhne, Svenstrup J, Alexander Beltoft Gehrlein, Arden, Alexander Sæderup Pedersen, Svenstrup J, Andreas Lindskov Simonsen, Sørup, Støvring, Camilla Pagh Jespersen, Svenstrup J, Daniel Harsfort, Støvring, Emina Bodil Qvist-Jensen, Svenstrup J, Iben Dalum Hernø Hansen, Nibe, Iben Elisabeth Nørgaard, Rold, Arden, Jacob Astorp, Oplev, Støvring, Jacob Dahl Lindberg, Arden, Jakob Juul Christensen, Gl. Overvad, Nørager, Jakob Rønnest Sørensen, Svenstrup J, Jonas Kristensen, Ottruphuse, Skørping, Kristian Søgaard, Albæk, Suldrup, Line Hybjerg Hansen, Skørping, Lotte Rye Pedersen, Støvring, Louise Rendbæk Thomsen, Støvring, Magnus Rønn Smits, Hæsum, Støvring, Malan Trygvadóttir, Skørping, Marie Bod Olesen, Guldbæk, Støvring, Mikkel Blad Krogh, Sønderup, Suldrup, Mikkel Broen Nielsen, Øster Hornum, Støvring, Nadia Møller Hansen, Aalborg, Nicolai Mosbjerg Andersen, Suldrup, Nikolaj Cebula, Øster Hornum, Støvring, Peter Frisgaard Pedersen, Skørping, Søren Færk, Svenstrup J, Trine Boje Røgild, Støvring, Troels Yding Pedersen, Rodsted, Suldrup

 

 

3.b:

Asger Bjørn Jensen, , Skørping, Axel Schütten Søndergaard, , Skørping, Bita Sediqi, , Støvring, Cecilie Abild Andersen, , Suldrup, Christian Erik Kjeldsen, , Skørping, Christian Sadolin Pedersen, , Støvring, Clara Hugreffe Killberg Strand, , Nibe, Emil Magnus Mong Kolstad, , Støvring, Frederik Fuglsang Midtgaard, Guldbæk, Støvring, Freja Tang Severinsen, Støvring, Gaia Kloster Roursgaard, , Svenstrup J, Janne Eriksen, Støvring, Johannes Kring Frederiksen, Nibe, Kathrine Baade Jensen, Haverslev, Nørager, Kenneth Sadolin Pedersen, Skørping, Mai Moeslund Hansen, Støvring, Maria Pape Thorsen, Støvring, Mathias Holm Posselt, Arden, Nicole Kornum Netopil, Støvring, Palle Harboe Pedersen, Svenstrup J, Peter Fabrin, Svenstrup J, Phillip Bengtson Jørgensen, Svenstrup J, Rasmus Vedel, Støvring, Rikke Rafn Chemnitz, Støvring, Thiviya Pulendralingam, Øster Hornum, Støvring, Thomas Gravgaard Askjær, Hjeds, Suldrup, Alen Dzekic, Arden

 

 

 

 

3.c:

Andreas Kriegbaum Søgaard Jensen, Svenstrup J, Anne Jakobsen, Arden, Anne-Mette Laier, Svenstrup J, Asger Busk Breinholm, Støvring, Caroline Jensen, Røde Mølle, Skørping, Emil Løgstrup Myrup, Skørping, Gustav Fleng Mosgaard Jensen, Støvring, Helene Marie Dyhrmann Mathiasen, Nibe, Laura Keldal Hansen, Øster Hornum, Støvring, Linette Hammerich Østergaard, Arden, Magnus Rosendal Jensen, Svenstrup J, Malte Skov Nielsen, Skørping, Martin Rask, Støvring, Martin Thinggaard Tøttrup, Støvring, Mathilde Zilén Pedersen, Buderupholm, Støvring, Mikkel Joachim Svindborg, Aalborg, Sara Bjerre Sørensen, Støvring, Sofie Thybring, Støvring, Stefan Winston Bligaard Netopil, Støvring, Søren Møller Jensen, Aars, Tilde Hauge Nielsen Busk, Terndrup, Tobias Mylund, Ellidshøj, Svenstrup J

 

 

3.d:

Aksel Kaldahl Friberg, Skørping, Amalie Møller Simonsen, Gerding, Skørping, Amanda Pind, , Støvring, Anne Kirstine Heilskov Rasmussen, Støvring, Anne Marie Frost, Støvring, Anne-Cecilie Holm Jørgensen, Aalborg SV, Casper Bering Kjæhr, Sæby, Ditte Avlund Hansen, Øster Hornum, Støvring, Kamilla Plet-Bundgaard, Rebild, Skørping, Kathrine Borg Amdisen, Suldrup, Laura Lindahl Klemmensen, Øster Hornum, Støvring, Magnus Schou Mølgaard, Skørping, Majken Horslev Ravnkilde, Sørup, Støvring, Marie Kindberg Sadolin, Støvring, Martin Ditlev Hansen, Øster Hornum, Støvring, Mathilde Bjerring Eriksen, Bælum, Rolf Thygesen, Arden, Signe Nyholm Henrichsen, Guldbæk, Svenstrup J, Simon Marinus Bagger, Aalborg, Simon Najbjerg Poulsen, Arden, Sofie Skov Jensen, Nibe, Steffan Lynderup Tristram, Godthåb, Svenstrup J

 

 

 

3.e:

Alireza Amini, Støvring, Anne Janum Riis, Støvring, Anne-Louise Trebbien Christensen, Arden, Benjamin Nørskov Larsen, Støvring, Camilla Thomsen, Aalborg, Christina Marie Søgaard, Støvring, Emina Masovic, Støvring, Ida Stochholm Mortensen, Støvring, Jonas Jerup Svare, Støvring, Julie Kobberup, Bradsted, Suldrup, Julie Rix Holländer Jensen, Volstrup, Svenstrup J, Lisa Sørensen, Svenstrup J, Lisbeth Nielsen, Støvring, Louise Charlotte Nielsen, Støvring, Mathilde Niss Boeriis, Arden, Michele Lendal Dam, Støvring, Nina Leth Møller, Arden, Sally Baasch Søndergaard, Hellum, Skørping, Signe Marie Kromann Kristiansen, Fræer, Skørping, Sofie Baun Aachmann, Svenstrup J, Sofie Skov Hoffmann, Støvring

 

 

3.f:

Anders Kusk Holland, Aalborg, Anders Weis Hansen, Støvring, Ane Louise Vendelin Olesen, Guldbæk, Støvring, Annika Aasted Holm, Arden, Carla Louise Buus, Støvring, Christian Fricke Møller, Svenstrup J, Christina Rørbæk Thoftdahl Bak, Skørping, David Guldborg, Støvring, Emma Hedegaard, Bradsted, Suldrup, Frederik Bang, Støvring, Ida Marie Nørgaard Nielsen, Støvring, Jacob Thybring, Støvring, Jens Baalkilde Andersen, Arden, Kasper Ragborg Olesen, Aalborg, Kathrine Helbo Jensen, Skørping, Laura Bjørn Østergaard, Skørping, Louise Nørskov Christoffersen, Skørping, Lukas Møller Koch, Skørping, Lærke Bjorholm Lyhne, Aalborg, Maria Louise From Jeppesen, Hobro, Marianne Brødsgaard, Skørping, Mathilde Rahbek, Stubberup, Hobro, Stephanie Bach Pedersen, Sørup, Støvring

 

 

 

 

 

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler