tirsdag, juni 25, 2024

Flygtninge fik succes med smagsprøver på torvedag

DSCF294780 smagte på syrisk mad i Nørager

Nogle af Nøragers flygtninge sørgede for et nyt og interessant indslag i forbindelse med byfestens torvedag på Bytorvet i Nørager. Her havde de opstillet en bod, hvorfra de sammen med deres lokale hjælpere uddelte omkring 80 gratis smagsprøver på forskellig mad fra deres hjemland, og der blev så at sige gjort rent bord, idet næsten al maden blev spist op efter tre timers torvedag.

De mange retter mad bestod bl.a. af kyllinge- og oksekebab, brune bønner med syrisk yoghurt, humus, drikkeyoghurt med hvidløg og forskellige salater samt arabisk brød. Ved udleveringen forklarede Mehyar Sahtout på dansk, hvad maden bestod af. Enkelte af retterne var blevet tilberedt på forhånd og frosset ned. Fem flygtninge hjalp til i køkkenet i Sognehuset, der velvilligt var stillet til rådighed af menighedsrådet for Durup sogn.

Flygtningenes initiativ blev taget godt imod af gæsterne på torvet, hvoraf mange var så begejstrede, at de endda tilbød at betale for den velsmagende mad, der ikke var så krydret, som de på forhånd havde troet. De besøgende gav udtryk, for, at boden var et godt indslag på torvet og opfordrede til at gentage arrangementet ved byfesten til næste år. Den opfordring har syrerne allerede taget til sig og vil i 2017 præsentere sig med nye retter fra deres hjemland.

Ideen til madboden kom fra Foreningen til integration af flygtninge i Nørager, der har afholdt samtlige udgifter til materialer. Til gengæld fik foreningens bestyrelse opfyldt sit ønske om, at nogle af byens flygtninge på den måde kom i kontakt med lokalbefolkningen, ligesom de viste, at de kunne kommunikere på dansk.

Flygtningene selv føler, at de mødte en god forståelse og påskønnelse af deres indsats. Derfor glæder både de og foreningen sig til deres næste arrangement. Det afvikles som en såkaldt spise sammen aften i medborgerhuset Kig Ind i Nørager onsdag 20. juli. Nøragers borgere opfordres til at deltage i arrangementet for at lære byens flygtninge endnu bedre at kende.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler