søndag, juni 16, 2024

Mange kører for stærkt på skoleveje

c10d2e_Politi_stopper_bilPå kun en uge har landets politikredse standset 2.153 bilister, der kørte for stærkt på skoleveje.
Sæt farten ned, lyder opfordringen fra politiet og Rådet for Sikker Trafik. Den høje fart gør skolevejene utrygge og kan skabe farlige situationer for børnene.
For en uge siden begyndte tusindvis af børn i skole i hele landet. For mange var det første gang, og dermed skal de nu lære at begå sig sikkert til fods eller på cykel til og fra skole.
Nu viser nye tal fra Rigspolitiet, at landets politikredse på den første skolestartsuge har stoppet 2.153 bilister, der kørte for stærkt på skolevejene.
– Vi ved, at fart spiller en kedelig rolle i ulykker, og at så mange ser stort på fartgrænserne ved skolerne undrer mig. Vi skal alle bidrage til at øge trafiksikkerheden – særligt for børn – og jeg opfordrer til, at man viser ekstra hensyn og overholder færdselsreglerne ved skolerne, siger vicepolitiinspektør Arne Martinsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.
Rådet for Sikker Trafik, TrygFonden og landets kommuner står i netop de her uger bag den landsdækkende kampagne ”Børn på vej”, der minder bilisterne om at vise hensyn til børnene i trafikken.
Både de små og de større børn kan være usikre i trafikken og pludselig komme til at slingre eller være uopmærksomme. Derfor er det vigtigt, at bilisterne bliver bedre til at vise hensyn. For at sikre at det sker, fortsætter kampagnen ”Børn på vej” og politiets kontroller flere uger endnu.
– Når bilisterne kører for stærkt på skolevejene, skaber det utrygge og i værste fald farlige situationer for de tusinder af børn, der færdes i trafikken. Derfor er det vigtigt, at politiet gennemfører de her kontroller, så alle bilister bliver mindet om, at de skal sænke farten og være ekstra opmærksomme på vejene, siger Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Det viser tallene fra Rigspolitiet:
I løbet af den første kontroluge (8. – 12. august) på skolevejene har landets 12 politikredse stoppet:
• 2.153 bilister, der kørte for stærkt i forhold til fartgrænsen/den skiltede hastighedsgrænse.
• 109 bilister, der kørte uden sikkerhedssele og i 53 tilfælde var børnene ikke fastspændt i bilen.
• 30 bilister der brugte håndholdt mobil under kørslen.

Til sammenligning stoppede politiet i løbet af den første kontroluge på skolevejene sidste år (2015):
• 1.551 bilister, der kørte for stærkt.
• 242 voksne, der ikke brugte sikkerhedssele og i 57 tilfælde var børnene ikke fastspændt i bilen.
• 93 bilister som brugte håndholdt mobil under kørslen.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler