torsdag, juni 13, 2024

Søndagens tekst uge 37

På søndag den 18. september er der høstgudstjeneste.

Det evige liv er ikke det uendeligt lange liv, men det uendeligt rige liv. Det er ikke et liv i en åndelig ulegemlig verden i et salgs spøgelsesrige, hvor vi som blodløse gespenster bevæger os rundt mellem hinanden uden at kunne se hinanden, nå hinanden og tale med hinanden.
Vi hører kloge mennesker spærre Gud inde mellem deres egne tanker og muligheder og derfor spørge jamen, hvor gamle skal vi så være og står tiden ikke stille så alting er uden bevægelse? Nej – evigheden er fyldt med tid, den al – tid, så derfor er livet her og nu i Guds velsignelse af det, et levende billede af det evige liv, det fyldte liv det ubegrænsede liv – livet i Guds kærlighed
Kærlighedens dragt er ikke den klare tanke, der afsøger erkendelsens grænser. Kærlighedens dragt er kød og blod og derfor lagde Gud sig ikke som en vældig tanke ned i Marias hjerne, men ned i hendes mave.
Mennesket er uendeligt rigt i sine evner og muligheder, og vi forvandles og forvandler. Forunderligt at spise en blomme og tænke på, at blommen eller kagen! forvandler sig inde i vor krop til bevægelse, vilje og følelse.
Blommen opløses og vandrer rundt i vor krop og forvandler sig til sang, lovsang, bøn, – ja – kærlighed til Gud og vor næste! Forunderligt, at vi kan bytte rundt på blommens byggestene, så den bliver til ånd, til dig, til den bestemte person, som du er – forunderlige dig – vi ses i Himlen!

Svend Schultz-Hansen

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler