onsdag, maj 29, 2024

Vellykket pensionisttur til Norge

 

Nørager Pensionister besøgte broderfolket i Norge.

Nørager Pensionistforening har haft en meget vellykket tur til Norge på 6 dage i slutningen af august, hvor 40 personer deltog. På førstedagen sejlede man fra Kristiansand og overnattede i Rauland, inden turen næste dag gik i nordvestlig retning mod Bergen. I den vi kom helt til Bergen, blev kursen sat i østlig retning ind over Hardangerviddaen, som er et meget smukt fjeldområde, og destinationen var Geilo, hvor der var 3 overnatninger,
Af de forskellige udflugtsmål var der en lidt speciel tur med jernbanen. Den første del af turen gik med den traditionelle Bergensbane til Myrdal, hvor der blev skiftet til et lokaltog til Flåm. I mange hundrede år kunne byen kun tilgås fra vandsiden, men i perioden fra 1923 til 1940 blev der anlagt en jernbane mellem Myrdal og Flåm. Det er en ganske kort bane på 20 kilometer med en højdeforskel på 865 meter, hvilket svarer til en stigning på 1 meter for hver 23 meters længde eller en gennemsnitlig stigning på cirka 5%. Der er 20 tunneller på strækningen, og 18 af dem er lavet med håndkraft, hvor hver meter krævede 1 måneds arbejde!
Hjemturen gik via Oslo med besøg ved bl.a. Holmenkollen, der er en skihopstadion, som mange kender fra TV-transmissioner. På sidstedagen kunne man nyde turen fra Langesund til Hirtshals med en rolig færgetur på 4½ time.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler