lørdag, juli 13, 2024

Søndagens tekst uge 38

På søndag er det 18. søndag efter trinitatis

”Jeg er vintræet I er grenene. Den, der bliver i mig, og jeg i ham, han bærer megen frugt”. Det siger Jesus til os på søndag. Når grenen bærer frugt, da giver den, hvad den selv fik. Den samme saft, som steg fra jorden til stammen og fra stammen gik videre til grenen, denne saft samler grenen nu i moden frugt, og byder den til dem, der vil plukke glædens druer. Grenen bærer frugten frem, som stammer fra roden.
”Jeg er vintræet I er grenene”, siger Jesus, og det husker vi så på, når vi bærer frugterne frem, for det er frugterne af hans liv, som vi bærer frem i løftet om syndernes forladelse, kødets opstandelse og det evige liv.
Forbundet med Jesus gennem kærligheds årer, bærer vi megen frugt og findes større frugt end tilgivelsen. Tilgivelsen mellem mennesker og mellem Gud og mennesker?
Når grenen bærer frugt, da giver grenen, hvad den selv fik og intet andet. Den samme saft, som steg fra jorden til stammen og gik videre til grenen, den samler grenen nu i moden frugt.
Brødet og vinen fra alterbordet stammer fra roden dybt nede i Guds hjertemuld, løber så ud i træets grene, der som fingre rækker ud mod medmennesket og løfter sin mod himlen og danner krone.

Svend Schultz-Hansen

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler