søndag, maj 19, 2024

70 år

Aase Lind Bak, 70 år den 25. oktober 2016
Aase Lind Bak var bagerdatter i Haverslev, og barndommen og ungdommen var præget af det travle liv i og omkring bagerforretningen.
Efter realeksamen fra Haverslev Realskole kom hun på på Silkeborg Husholdningskole i 1 år og derefter arbejdede hun i børnehaver i Aalborg og en plads ”i huset”, som det hed, blev det også til. Alt sammen for at samle point til en senere uddannelse.
I 20-årsalderen sled udlængslen dog så meget i hende, at hun drog til Israel i 5 måneder for der at arbejde i en kibbutz. En rundrejse i det unge land i 2 måneder blev det også til. Pengene var små, så rundrejsen foregik som blaffer eller ”på tommelfingeren”, og overnatningerne var ofte i det fri under åben himmel.
Efter hjemkomsten kom hun på Jysk Børnehaveseminarium i Århus og fik en uddannelse som pædagog. Hun fik smag for bylivet og blev i Århus i mange år og arbejdede her i en børnehave, først som pædagog, senere som lederstedfortræder.
Udlængslen havde dog stadig godt fat i hende, så hver sommer i 6 uger rejse hun gennem 10 år sammen med en veninde Europa rundt, naturligvis på tommelfingeren (pengene var stadig små), og de besøgte i den periode næsten alle Europas lande. Da hun var midt i tyverne blaffede hun til Istanbul gennem det dengang kommunistiske Østeuropa og sejlede derfra til Israel. 1980 flyttede hun tilbage til Haverslev. Her arbejde hun som børnehaveklasseleder på flere skoler, senest en mangeårig periode på Østermarkskolen i Års.
Hun var med til at starte foreningen ”Musikkens Venner” i Haverslev og var foreningens formand de første 10 år, og for denne indsats belønnedes hun med Haverslevprisen i 2002 og modtag i 2003 kommunens initiativpris. Glæden ved sang og musik har præget hendes liv. Aktivitetsniveauet er i det hele taget højt og omfatter bl.a. også morgensvømning, litteraturklub og vinterbadning. Haven, og specielt køkkenhaven, bliver passet omhyggeligt, og råvarerne herfra danner basis for mange madmæssige oplevelse i køkkenet til familiens store tilfredshed.
To børn fik hun og hun kan glæde sig over, at de begge har bosat sig inder for rækkevidde, hvilket også giver hende rig mulighed for at passe børnebørnene.
Rejselysten er stadig tilstede, og sammen med ægtemanden går turen ofte til fremmede lande, hver gang et nyt sted, nu dog under mere komfortable forhold end i ungdommen.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler