lørdag, juli 13, 2024

LÆSERBREV: Uskønt budget i Rebild Kommune

gert-fischer
Gert Fischer Gruppeformand Venstre Rebild Kommune

For første gang – jeg ved knap hvor langt tilbage i tiden – så er Venstre ikke med i et budgetforlig. Et budgetforlig for 2017 med skattestigninger, der spænder fra Enhedslisten til Radikale og Rebildlisten.
Først vil jeg sige, at der er mange positive elementer i budgettet, som vi bakker 100 % op omkring, ja, flere af forslagene har vi selv bragt frem.
Med udgangspunktet : Vi holder, hvad vi har lovet næsten 5000 borgere/vælgere ved seneste kommunevalg, samt nyligt trufne beslutninger i byrådet. Her går vi ikke på kompromis med vor troværdighed.
Derfor er der mindst 5 områder, som Venstre ikke kan stemme for :
1/ Skattestigning: I valgprogrammet har 7 valgte Venstrefolk skrevet – og skrevet under på, at : ”SKATTESTOP ? – Ja, selvfølgelig. Det skal fastholdes og profileres så skatteydere får øje på Rebild kommunes mange tilbud – og Regionens laveste skatteprocent”.
2/ Skole- børneområdet: Det var besluttet, at der skulle tilføres 7 mio. Det holdt Venstre naturligvis fast i. Der blev desværre kun tilført 4 mio. i forliget !
3/ Ældreområdet: Her fastholder Venstre uændret budget, men foreslår, at der skal igangsættes en ekstern undersøgelse for at begrænse forbruget uden serviceforringelser. Desværre besluttede ”de andre”, at der i 2017 fratages ældreområdet kr. 3.175.000.- i forhold til 2016 !
4/ Nye skraldespande: Her har borgerne gennem årene indbetalt flere mio. til indkøb af nye. For at ”pynte” på budgettet, vil forligspartierne nu i stedet lease. Det er altså ikke i orden !
5/ Nørager ældrecenter: Dele af centeret lukkes, trods nylig anden beslutning.
Vi er ikke ”sure” i Venstre, men overraskede, fordi vi ikke kom med i budgettet. Det er tankevækkende og uretfærdigt, at vor kommune, som en af de økonomisk stærke, nu skriver en unødvendig regning ud til borgerne på næsten 18 mio. Og det uden at løse økonomien for vore kerneområder : børn, skoler og ældre.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler