torsdag, juni 13, 2024

600 Rebild-børn smager på verden

freja-l-bunch-6a-karlslunde-skoleHvor kommer karryen fra? Og hvordan laver man tacos fra bunden? Det bliver 600 skolebørn fra Rebild Kommune snart meget klogere på, når de sammen med GoCook tager på en kulinarisk rejse udi råvarer, smage og retter fra hele verden.
I Kommunen deltager flere end 30 forskellige klasser, og duftene kommer bl.a. til at sprede sig på bl.a. Sortebakkeskolen i Nørager. GoCook har en mission om at få flere børn med i køkkenet og at skabe den første generation af børn, der er bedre til at lave mad end deres forældre. Og noget tyder på, at det ikke er helt urealistisk. I hvert fald har tre ud af fire skoler i Danmark sagt ja tak til at modtage GoCook Smagekassen med friske og eksotiske råvarer som avokado, ingefær og koriander. Sammen med 64 siders undervisningsmateriale og opskrifter skal det vække elevernes nysgerrighed på, hvordan man bruger krydderier og tilbereder retter forskellige steder i verden.
Børn skal dufte og smage
Når børnene går i køkkenet i uge 43, 44 og 45, skal de ikke kun lave verdensmad fra bunden. De skal også smage, eksperimentere og udfordre sig selv, hinanden og deres smagsløg. I smagekassen er der krydderier og ingredienser til en omgang thailandsk green curry og mexicanske tacos.
“Vi vil med temaet verdensmad gerne vække danske børns nysgerrighed på at smage nyt. De skal f.eks. smage på ingefær og karrypasta i thailandsk green curry og chili og koriander i mexicanske tacos. Børnene vil få en indsigt i, hvordan man med ganske få krydderier kan få en ret til at smage af et verdenskøkken – og børn kan sagtens lære at sætte pris på nye smage,” siger projektchef Bente Svane Nielsen fra GoCook.
”Danske børn kan godt lide at spise internationalt. Familier med børn spiser f.eks. 53 % oftere retter med pandekager såsom tortillas, end familier uden børn. Børnene ved bare ikke altid, hvor retterne kommer fra og hvordan de originale retter smager. I Mexico er tacos f.eks. en blød pandekage og ikke en sprød skal med ost, som man kender det fra supermarkedet. Så derfor skal børnene naturligvis bage deres egne tacos fra bunden,” slutter Bente Svane

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler