onsdag, maj 29, 2024

Nysum Grusgrav udvider med 34 tons sorterer

Colas producerer selv materialer til asfaltværkerne i Nysum Grusgrav med ny stationær McCloskey-mobilsigte
Det er en god idé lige at tage en solid kiggetur hele supermarkedet igennem, når man skal have lidt dyrere sager i indkøbsvognen. Og det er ikke mindst en god idé lige at spørge andre, der allerede har købt ind, om de forskellige muligheder.
Det er et system, som Tommy Bjerregaard også praktiserer, når han køber stort ind. Så da det var tid for nyt maskineri i sværvægtsklassen, kørte han på besøg hos kolleger og konkurrenter for at se og høre om erfaringer. Først da beslutningen var taget, kontaktede Tommy Bjerregaard og maskinteknisk chef Henrik Kusk hos Colas produktchef Morten Gren Pedersen hos Scantruck A/S i Skive, som er dansk importør af den udvalgte: En 34 tons tung mobilsigte fra irske McCloskey.
”Ja, det er dejligt nemt at sælge sortereanlæg, når kunden allerede har besluttet sig, inden han kommer ind ad døren”, konstaterer Morten Gren Pedersen.
Tommy Bjerregaard er driftsleder for Nysum Grusgrav nord for Hobro. Grusgraven er med i Colas-koncernen og producerer råstoffer til eget brug i store mængder.

Renere produkt
”Colas vil være selvforsynende med råstoffer, og derfor laver vi 0-4 grus til koncernens asfaltværker. Det er det, vores nye McCloskey-sorterer hovedsagelig skal foretage sig. Maskinen har et større soldareal end maskiner af andre fabrikater, og det sikrer os et renere produkt og samtidig i større mængder. De materialer, som asfaltfabrikkerne ikke bruger, omsætter vi i eksternt salg”, forklarer Tommy Bjerregaard.
Det er store mængder, der ryger igennem den nye McCloskey med modelbetegnelsen S190. Det bliver til i omegnen af 350 tons sorterede materialer i timen.
”Netop for at sikre høj produktivitet uden stop, læsser læssemaskinerne ikke direkte i sortereren, men i en stor fødekasse med plads til 180 tons. Når den er fyldt, kan den forsyne maskinen i cirka 35 minutter. Det giver naturligvis optimale muligheder for løbende at køre til med nye forsyninger, uden at sigten bliver arbejdsløs ind imellem”, siger Tommy Bjerregaard.

Der må være en grund
”Vi har ikke haft McCloskey-anlæg i Nysum tidligere. Så inden vi besluttede os, tog jeg en tur rundt til andre grusgrave for at se og høre om erfaringerne. En af kollegerne kører med fire McCloskey S190-sorterere, og der må der jo være en eller anden god grund til, at han er blevet ved med at købe samme type maskine”, mener driftslederen.
Den mobile sorterer i Nysum står, hvor den nu står. Den anvendes ikke i funktionen som mobilsigte, men som stationært anlæg. Det gav anledning til, at der lige skulle justeres et og andet, inden den store maskine blev sendt fra Scantruck i Skive til Nysum.

Byttede bånd
”På grund af funktionen og logistikken her hos os, kom båndene på McCloskey’en faktisk til at vende forkert med fabriksmonteringen. Det var nu ikke et større problem, end at de bare kunne byttes om, så vi får materialerne ud de rigtige steder”, forklarer Tommy Bjerregaard.
Den grønne 34 tons sorterer i Nysum er den største todækker-maskine, der produceres på McCloskey-fabrikken. Modellen S190 er den første, der er udstyret med en tysk Deutz-motor, og det passer Tommy Bjerregaard helt perfekt. Motoren er i øvrigt udstyret med auto-start og -stop, som standser alle bånd og sigten, når motoren går i tomgang. Det er nu ikke noget, der sker ofte i Nysum. Den eksterne fødekasse sørger for, at der konstant er rigeligt for maskinen at sortere, og tillige har maskinen selv en fødekasse på hele 10,3 kubikmeter.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler