torsdag, april 18, 2024

Solhverv Privatskole indvier nye lokaler og holder åbent hus

Solhverv Privatskole i Vebbestrup går en travl tid i møde. Op til skoleårets start modtog Solhverv Privatskole så mange ønsker om indmeldelse, at skolen valgte at åbne en ny ekstra 5. og 6. klasse, så skolen derved har to spor fra 0. til 9. klasse, mens man stadig kun har et spor i 10. klasse.
Til det siger skoleleder Peter Hansen:” Det er jo rigtig dejligt, at vi får sat nogle aftryk i lokalområdet, der gør, at forældre og børn søger os. Jeg er lidt overrasket over, at det er så mange, der har søgt os op til dette skoleårs start, men jeg er rigtigt glad for det, også fordi vi vel derved får stoppet det ry, vi har haft nogle steder, at vi kun vil have dygtige børn. Det er absolut en forkert opfattelse af vores skole. Vi er en privatskole, men i ordets bedste forstand. Vi følger selvfølgelig folkeskolens prøver, men vi har som privatskole lov til at lave skoledagen, som vi synes er bedst, bl.a så vi undgår lange skoledage. Og så vi har meget kort kommunikationslinje til vore forældre, ligesom vi stiller krav om respekt mellem alle, såvel elever, lærere og øvrigt personale. Og det synes vi lykkes ret godt, nok også fordi vi ikke har så mange børn i klasserne.”
I forbindelse med det øgede elevtal stod skolen pludselig og manglede lokaler, og selv om skolen egentlig råder over to skoler, den tidligere Vebbestrup skole og Solhverv Privatskole, så var det nødvendigt at finde andre løsninger.
” Vi valgte derfor at renovere vores gamle Kursus ejendom, som er skolens oprindelige bygning. Her har vi nu lagt nyt tag på og indrettet to dejlige lokaler i stueetagen, mens vi ovenpå har lavet et dejligt stort musiklokale, hvor der også er indrettet lydstudie. Det er blevet rigtig flot, og det er dejligt at vores gamle hovedbygning, som er det første man ser på skolen, igen har fået en betydning i vores dagligdag,” siger Peter Hansen, der ser frem til torsdag d. 27.10.
Her skal lokalerne officielt indvies, og det er lykkedes skolen at lave en minikoncert med SOUVENIRS, der kommer og spiller og synger for skolens forældre, og samtidig officielt er med til at genåbne den gamle bygning.

”Der er generalforsamling på skolen denne aften, og derfor var det oplagt at slå disse to begivenheder sammen. SOUVENIRS bor jo ikke så langt fra os, og de var med det samme med på ideen, så det glæder jeg mig rigtigt meget til,” siger Peter Hansen, der håber mange af skolens forældre møder frem til dette helt specielle arrangement.
Allerede lørdag d. 5.11 er der igen ekstra aktivitet på Solhverv Privatskole. Her er der åbent hus for indskolingen, dvs elever til kommende 0. – 3. klasse. Skolens nuværende elever vil vise skolen frem med arbejdende værksteder, almindelig undervisning, mad lavet over bål og selvfølgelig sang og musik. Arrangementet foregår om formiddagen fra kl. 10.00 – 12.00, og der er tradition for en formiddag med masser af aktivitet for såvel nye som ”gamle” elever.
Skolen deltog jo i Hobro Cityforenings Open by Night sidst i september, og her var der rigtigt mange mennesker henne omkring skolens bus, som var midtpunkt for de forskellige aktiviteter på Kirketorvet.
Alligevel har skolen fastholdt det ”Åbne Hus” for indskolingen.
Om dette siger skoleleder Peter Hansen:
”Til Open by Night var vi egentlig bare med for at lave aftenen festlig for Hobro og for at vise os frem. Til vores Åbent Hus har forældre og børn mulighed for at se vore dejlige omgivelser, opleve hvordan vi arbejder med vore lave klassekvotienter, og her kan man også møde de personalegrupper, der har med disse årgange i det daglige.”
Man kan også melde sig ind eller blive skrevet op den dag, fortæller skolelederen, og siger at alle er velkomne på Solhverv Privatskole.
Skolen har til det kommende år pt tilmeldt 12 elever til 0. klasse, og selv om det er en lille årgang i Mariagerfjord Kommune og Rebild Kommune, satser Peter Hansen stadig på at kunne oprette to små 0. klasser med ca 10 elever i hver klasse.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler