tirsdag, juni 25, 2024

Fantastisk og farlig karl


2.b på Sortebakkeskolen arbejder med “ Den fantastiske fisk” I dag havde vi besøg af Gert Rubæk, der kom med en køletaske der larmede.

Hvad mon det er. Jo 7 flotte regnbueørreder der skulle kikke nærmere på både indvendig og udvendig. Add.. Ejj… hvornår skal vi til at skære i dem, kommentarer var mange og det interesserede, begejstrede, støjniveauet steg. Gert vist hvordan man med en avis, med et snuptag kan få et rent og nyt køkkenbord. Gert fangede en fisk i køletasken, som lige var fanget i dambrug. Eleverne skulle komme med bud på hvad de synlige dele på fisken var. Mange dele kendte de, og fik også nye ord, som at et gat, hedder noget andet hos mennesker, lunger har de ikke men gæller. Fik forklaret hvorfor fisk ikke vælter i vandet, hvordan den trækker vejret og hvilken fisk der ikke kan holde vejret, men er nødt til at bevæge sig hele tiden under vandet. Gert viste hvordan de skulle skære fisken op, uden at ødelægge den. Han fandt hjertet og gav det hjertemassage, det hjalp dog ikke …den var død. Men børnene fik også vist, hvordan de kunne finde gaver til mor i en fisk. Gællerne blev til fingerring, æggestokke til ørehængere og øjets linse til de smukkeste perler. Efter det blev, eleverne delt i grupper, de fik fisk og knivene kom frem på bordet. Det var en flok meget ivrige, arbejdslystne børn der var rigtig gode til at rense og finde ting i fiskene. Til sidst blev de skyllet og kom i fryser, idet vi ikke kunne nå at ryge dem og smage på det, det sker på et andet tidspunkt. mvh Tove

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler