onsdag, maj 29, 2024

77 % af nordjyderne glemmer at sikkerhedskopiere smartphonen

steen_rep_billede
Steen Lauritzen’s computerværksted hjælper dagligt en lang række kunder med deres telefoner og computere.

77 % af nordjyderne glemmer at sikkerhedskopiere deres smartphone, og knap hver tredje indbygger i regionen (30 %) ved ikke, hvordan de beskytter sig mod mails indeholdende links eller vedhæftede filer.

Derfor starter Digitaliseringsstyrelsen og Finansrådet i fællesskab en kampagne, der skal give danskerne gode råd og digitale guides til, hvordan man beskytter sig selv og sine data på nettet.
De fleste går rundt med den i lommen, men de færreste husker at beskytte indholdet på deres smartphone mod angreb fra it-kriminelle og tab af personlige, digitale informationer.
Ifølge Digitaliseringsstyrelsen og bankernes interesseorganisation Finansrådet udsættes flere og flere danske smartphones for angreb fra it-kriminelle. Gennem en fælles kampagne vil de to organisationer nu klæde danskerne på til at modstå trusler i den digitale verden.
”Danske smartphones er i stigende grad blevet et mål for it-kriminelle, som forsøger at få adgang til danske bankkunders konti og personfølsomme oplysninger generelt. Vi ved i den forbindelse, at de fleste angreb starter med en mail eller sms. Den vigtigste huskeregel er, at en bank eller offentlig myndighed aldrig vil bede dig afgive personfølsomme oplysninger via et link i en mail eller sms,” siger Michael Busk-Jepsen, digitaliseringsdirektør i Finansrådet, som repræsenterer bankerne i Danmark.
”Du kan beskytte dig ved at tage sikkerhedskopier løbende, så du kan genskabe billeder, dokumenter og andre personlige, digitale ejendele. Det er afgørende, hvis din mobil, tablet eller computer bliver overtaget af it-kriminelle, der kræver en løsesum for at frigive dine data igen,” siger Rikke Hougaard Zeberg, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen. Derfor fokuserer kampagnen også mere generelt på, hvordan befolkningen i fremtiden kan navigere mere sikkert rundt i det digitale landskab. Det sker ved hjælp af digitale guides og gode råd.
Det glæder Steen Lauritzen fra det lokale computerfirma EFFEKTIV-PC. På værkstedet oplever han flere og flere kunder der mister både data og billeder fordi de nu benytter deres telefon som kamera og ikke overvejer konsekvensen ved at opbevare alt på telefon eller notebook. Backupløsningenrne er som regel enkle og han hilser derfor den nye kampagne velkommen.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler