torsdag, juni 13, 2024

Sortebakkeskolen genplanter Lislund skov

4. årgang har været ude og Genplante planeten. Vi blev inviteret ud til Lis og Leif Rasmussen, Lislund skov. Hovedvejen 25, Tulstrup.

Det var en kold og diset dag, hvor forældre hjalp med kørsel derud. Ad en smuk grusvej kørte vi ind i skoven, hvor der lå en idylerisk skovejendom, med gyldent efterårsløv på gårdspladsen. Vi kunne høre lyde: af fugle, men hvilke, og af hunde der følte sig snydt, idet de ikke måtte komme ud og hilse på. Men ikke mindst modtaget af glade smil fra Leif og Lis. Fuglene fortalte Leif var perlehøns som eleverne gik ud og hilste på Lis og Leif fortalte de havde boet her på gården i 35 år. Det første de dengang gjorde efter at have købt ejendommen var at starte med at plante træer. De samme træer stod nu og rakte 10 – 20 m mod himlen. Leif fortalte at han havde gravet huller og plantet 150.000 træer og slidt 4-5 spader op. Leif fortæller han har alle de slags træer i skoven, som kan gro i Danmark. Vi gik ud i skoven der kom vi til en lysning, hvor vi kunne se de træer vores skole med sidste års 4 klasser havde plantet, var grået og stod godt. Det begyndte at sne ganske lidt. Ude i skoven fortalte Leif, at alle eleverne skulle plante 3 træer hver, og at han ville hjælpe, så han var sikker på at træerne ville komme til at gro. Der blev samarbejdet med plantning, Leif og en elev hjalp hinanden med at grave hul, en anden elev satte træet i hullet og holdt det fast, medens der kom jord på og blev trampet til, så Leif var sikker på det stod fast og ville komme til at gro. 3 -4 planter stilkeg eller avnbøg og derefter 1 lærk . Meter for meter blev plantet. I alt blev der plantet 107 træer. Indtil eleverne fik tur, gik de på opdagelse i skoven, samarbejde om at bygge hule eller legede jæger fra et skydetårn mm. Tilbage ved gården stod Lis klar med håndvask, før alle eleverne blev bænket i stuen, ved borde dækket op med masser af boller, saftevand og kage. Men hvilken stue. Det var hos en storvildtjæger med trofæer fra bl.a. Sydafrika, Polen og Danmark – Zebra, Onyszko, Los med spidse ører, Vortesvinets med store tænder. Wauv – alle eleverne fik en på opleveren, og takkede for besøget. Leif og Lis havde nydt besøget, og de håber eleverne ville komme ud og kikke til træerne, gerne sammen med deres forældre. Eller om mange år, når de selv får børn Fantastisk at Lis og Leif åbnede deres hjem for eleverne, Stor tak.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler