søndag, juni 16, 2024

Julegrød under åben himmel

risengroed-2-lilleUnder en høj blå himmel og en lavthængende novembersol viste Boldrup Museum sig fra sin allermest dekorative side for de mange børn og voksne, der besøgte det lille stråtækte museum til det årlige julearrangement på den første søndag i advent.

Indenfor blev der spist æbleskiver, drukket gløgg, klippet julepynt til akkompagnement af levende julemusik, og udenfor blev der fundet gran, mos og grene og julehygget med museets dyr. Museets gamle stald og den gamle skolestue var i dagens anledning indrettet til værksteder, hvor der blev lavet juledekorationer og diverse nisser i birketræ. På det gamle brændekomfur blev der bagt æbleskiver og lavet varm æblesaft med kanel og flødeskum.
– Vi har spredt aktiviteterne lidt mere ud på museet i år og har inddraget de gamle bygninger i programmet. Og det har virket rigtig fint. Gæsterne har bevæget sig rundt op prøvet de forskellige ting, og der har været en rigtig hyggelig stemning hele dagen. Vi ved ikke helt hvor mange besøgende, der har været, men vi talte 55 biler på parkeringspladsen, fortæller en af arrangørerne Per Rytter fra Boldrup Museumsforening.
For de fleste børn var dagens højdepunkt, da museets nisse skulle findes, så han kunne få serveret sin risengrød. Det lykkedes da også at finde nissen, der helt obligatorisk lå og sov mellem kornneg på loftet i laden. Efter nissen havde fået sin grød var det alle gæsternes tur til at få den traditionelle julespise, og i det dejlige solskinsvejr valgte de fleste at spise risengrøden udenfor.
Julearrangementet var det sidste offentlige arrangement på museet inden jul, men museets nisse får i den kommende tid besøg af rigtig mange børnehaver og skoleklasser, så mon ikke nissen får styret sin lyst med hensyn til risengrød.
På billederne kan man bl.a. se nogle af dagens gæster, der spiste deres risengrød udenfor i det fantastiske solskinsvejr.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler