onsdag, april 17, 2024

Nordjyllands mest populære kommune har vokseværk

img_5656-2Rebild Kommune oplever i disse år stor popularitet og efterspørgsel på nye boliger. Ikke mindst fra børnefamilier, der har brug for hele pakken i form af jobs, veldrevne institutioner og fritidstilbud – midt i naturen og samtidig kun 20 km fra Aalborgs shopping- og cafeliv.
I 2015 voksede Rebild Kommune med netto 305 borgere, hvilket i forhold til antal indbyggere er cirka en procent og dermed landsdelsrekord. Samme år var kommunen ifølge Dansk Industri Nordjyllands mest erhvervsvenlige og arbejdsløsheden landsdelens laveste. Og så blev kommunen – der allerede er berømt for sit sprudlende kulturliv – også kendt som landets bedste sted at dyrke outdoor sport, under tilnavnet ”Triatland”. Den slags øger det gode omdømme og dermed populariteten. Og for at imødekomme en galoperende efterspørgsel på boliger – ikke mindst fra Aalborggensere – udstykker kommunen lige nu 32 nye byggegrunde i Støvring.
Kommunen forsøger at møde efterspørgslen ved at udstykke nye attraktive grunde. Senest er ny-udstykningen Odderen i den nordlige del af Støvring åbnet for salg af boliggrunde. Udover en god beliggenhed med nem adgang til alt inklusive offentligt transport i både nord og sydgående retning, får Odderen sin helt egen skov nord for grundene. Skoven er hegnet ind for at beskytte træerne, og der er placeret låger, så skoven kan bruges til rekreative formål.
Bæredygtige grunde og miljø-asfalt
For at skåne miljøet mest muligt skal ejerne af de nye parceller håndtere regnvandet på egen grund. For eksempel ved nedsivning eller ved opsamling af regnvand til toiletskyld, vask, eller havevanding. Også asfalteringen ved Odderen er helt speciel og fungerer som en si, som regnen kan løbe igennem, så kloakkerne, og siden vandløb og fjorde, belastes mindst muligt. Miljøsikringen er et led i Rebild Kommunes klimastrategi, hvor kommunen har forpligtet sig på at anvende miljørigtige løsninger, når muligheden opstår.
-Jeg er som borgmester tilfreds med den store efterspørgsel efter boliger i Rebild Kommune og mener det sætter ekstra fokus på behovet for at kunne tilbyde byggegrunde, præcis her, hvor så mange gerne vil bo, udtaler Leon Sebbelin.

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler