onsdag, maj 29, 2024

LÆSERBREV: Ældre udskiftes med flygtninge

Jeppe Ugilt Byrådsmedlem
Jeppe Ugilt
Byrådsmedlem

Det risikerer at gå lige præcis som frygtet: Et flertal i Rebild Byråd lukker dele af Nørager Ældrecenter og erstatter øjeblikkeligt pladserne med flygtninge. Ikke alene er det voldsomt provokerende overfor byen, beboerne, personalet og pårørende – det risikerer i den grad også at ødelægge fremtiden for den resterende del af Nørager Ældrecenter.
En tidligere byrådsbeslutning om etablering af midlertidige boliger til flygtninge i Øster Hornum risikerer i denne uge at blive ændret, efter et flertal i ØK har indstillet at ”Pyramiden” på Nørager Ældrecenter i stedet skal huse flygtningene. Nørager har i forvejen modtaget en meget stor andel af det samlede antal flygtninge i Rebild Kommune, og derfor virker det fuldstændig uovervejet at flytte endnu flere til byen.
Det er vigtigt at pointere, at det her ikke handler om, hvorvidt vi skal hjælpe mennesker i nød, eller om hvor mange flygtninge Danmark skal modtage, for det er suverænt landspolitisk, det bliver besluttet. Uanset hvilken holdning man måtte have til udlændinge- og flygtningepolitik, så modtager vi her i kommunen det antal flygtninge, som staten beslutter. Hvis vi skal håndtere den opgave bedst muligt for både flygtningene og ikke mindst Rebild Kommunes borgere, så skal de fordeles jævnt rundt i hele kommunen. På den måde har lokalbefolkningen og de lokale institutioner bedst mulighed for at integrere dem, og det belaster de enkelte lokalsamfund mindst muligt. For selvfølgelig betyder det noget om skolerne, idrætsforeningerne, støtteforeninger og borgere skal modtage 10 eller 100 personer med en fuldstændig anden kulturel, religiøs og samfundsmæssig baggrund. Det er ganske simpel logik!
Nørager Ældrecenter skal ikke stå model til mere politisk ødelæggelse end det allerede er sket og Nørager skal ikke løfte en større del af den kommunale flygtningeopgave, end byen allerede gør i forvejen – det håber jeg at byrådet vil være enige om på torsdag.

Læs artikler herom

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler