lørdag, juli 13, 2024

Søndagens tekst uge 51

SØNDAGENS TEKST i Nørager Avis i uge 51 – 2016.
Evangeliet til Juleaftensdag og 1. juledag kan læses i Lukas-evange¬liet 2,1-14.

Der er noget særligt ved julen. Det vil de fleste danskere sige. Hvad er det, der gør jul til noget særligt? Det er titlen på en sang, som i 2015 vandt en konkurrence om at blive Danmarks nye julesang. Det er en rigtig fin sang, hvor vi bl.a. synger sådan her: ’Er julen bare læssevis af gaver, og neonlys og overfyldte maver … Er stjernen bare pynt som træets kerter?’ Og svaret, som sangskriveren Svend Erik Petersen, giver, kommer i omkvædet til sangen: ’Nej, julens stjerne lyser, når jeg ser, det barn i krybben er så meget mer’. Eller sagt med lidt andre ord: Vi kan sagtens få en god jul uden at tænke på, at Jesus Guds søn blev født i Betlehem. Men Jesus, barnet i krybben, er så meget mere og giver så meget mere til os end det, som gaver og god mad og fællesskab i familien giver os.
Det helt særlige ved Jesus er, at i ham blev Gud menneske for at han skulle åbne vej for os mennesker til Gud. Det er julens store og fantastiske budskab og gave til os mennesker. Jesus blev født i Betlehem som begyndelsen til hans liv på jorden, der også er en Guds gave til os. For derigennem blev Jesus den frelser fra Gud, som englen fortalte hyrderne om på marken uden for Betlehem. Og vi finder Gud ved at se hen til det sted og den tid, hvor han lod sig føde. Vi ser Gud i det lille barn i Betlehem. Og vi ser Gud i det, der skete, da Jesus som voksen døde på korset for at bryde syndens, dødens og djævelens magt og overvinde alt det onde i verden – og Gud Fader påskedag opvakte ham igen fra de døde.
Jesus kan noget, som intet andet og ingen andre kan. Det er det, der gør jul til noget særligt. Han kan vise os, hvem Gud er, tænde lys for os mennesker i vores mørke og derigennem være frelser og give os evigt håb og evigt liv.
Derfor har vi al mulig grund til at ønske hinanden en rigtig glædelig jul!
Herluf Christensen

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler