tirsdag, april 23, 2024

Søndagens tekst uge 1

Nytår 2017 og evangeliet er fra Lukasevangeliet kap. 2 vers 21.

Glædeligt nytår! Vi byder det nye år velkommen: ”Vær velkommen Herrens år og velkommen herhid”. Det nye år er noget, vi glæder os til og derfor byder velkommen. Det skal vi alle for, hvor meget du end har ødelagt af dit liv i fortiden, så er det liv, der på vej til dig, ikke ødelagt!
Tiden er en gave. Tid er liv, så tiden kommer ikke bare ud af den blå luft, men strømmer ud af himlen og ud over jorden, for tiden ikke bare går, og den løber ikke bare ud i sandet. Evigheden er heller ikke dette, at tiden rinder ud, men at tiden fyldes. Evigheden er ikke tømt for tid, men er en Guds fylde af tid, ja evigheden er tidens fylde!
Evangeliet i kirken på denne nytårsdag er Jesu navngivelse, at han fik navnet Jesus, navnet som betyder «Gud frelser». Og han blev vor frelser fra døden, stedet, hvor tiden står stille. Han frelste os ind i livet, hvor tiden kommer, og dagene ikke bare går som blade, der falder af træerne, men lægger sig som en rigdom i livet, en rigdom, som vokser i evighed til en stadig større fylde af liv.
Det er til dig og mig, hvis liv, dage og år, også er fyldte af misgreb, som vi ikke kan rette op, hændelser, hvor vi sjuskede med vort eget og andres liv.
Det til dig og mig, der ikke altid véd, om det var Ånden, der blæste eller, det var skæbnes kastevind. Det er til os, at årets evangelium lyder som en sommerbrise, at han fik navnet Jesus, vor frelser og befrier.

Svend Schultz-Hansen

Related Articles

- Advertisement -spot_img

Seneste artikler